Broccoli la tigaie cu nucă de cocos
PrinteazaO reteta de broccoli la tigaie cu nuca de cocos din: ulei vegetal, seminte de mustar, frunze de curry, ceapa rosie, ghimbir, broccoli, miez de nuca de cocos si zeama de lamaie verde.
- 6 linguri ulei vegetal
- 3-1/2 lingurite seminte de mustar
- 3 linguri frunze de curry proaspete sau uscate
- 1 varf de cutit de fulgi de ardei iute
- 4 cepe rosii, taiate in felii groase
- 100 g ghimbir, taiat bucati
- 800 g broccoli, taiat in buchetele
- 100 g miez de nuca de cocos proaspat sau 3 linguri miez de nuca de cocos deshidratat
- zeama de la 2 lamai verzi
Mod de preparare:
Se încinge uleiul într-un wok sau o tigaie mare, la foc mediu. Se aadaugă seminţele de muştar, apoi frunzele de curry (dacă se folosesc frunze uscate, se adaugă mai târziu) şi fulgii de ardei iute.
Se amestecă, se adaugă ceapa şi ghimbirui şi se prăjesc 3-4 minute la foc mare.
Se adauga broccoli (si frunze uscate de curry, daca se folosesc) si se tine in continuare la foc mare pana se fragezeste, amestecand mereu.
Se presara nuca de cocos (daca se foloseste miez de nuca de cocos deshidratat, se inmoaie in apa fierbinte cinci minute, se rastoarna intr-o sita, scurgand orice urma de zeama, apoi se adauga in tigaie, la sfarsit), se amesteca si se acreste cu zeama de lamaie.
Broccoli la tigaie cu nucă de cocos
Pofta buna!