Broccoli cu usturoi şi suc de portocale

Printeaza

Broccoli cu usturoi şi suc de portocale din: broccoli, usturoi, ulei de masline, suc de portocale, coaja de portocala, sare, piper.

Ingrediente:Broccoli_cu_usturoi_si_suc_de_portocale

  • 1 kg boccoli
  • 4 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 linguri coaja de portocale rasa
  • 1/2 lingurita de sare
  • sucul de la 1/2 portocala
  • piper

 

Mod de preparare:

Se despart bucheţelele de broccoli şi se spală cu apă caldă; se taie apoi în felii plate. Se pun pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se decojeşte usturoiul şi se taie felii subţiri. Se amestecă uleiul de măsline cu coaja de portocală, sare şi felii de usturoi; amestecul se toarnă peste feliile de broccoli. Se coc 25 min. în cuptorul încins la 180 °C.

Se scot feliile de broccoli coapte şi se stropesc cu suc de portocale; se presară piper şi se servesc drept garnitură pentru carne de pasăre sau drept fel principal, împreună cu orez şi tofu marinat.

Broccoli cu usturoi şi suc de portocale

Broccoli_cu_usturoi_si_suc_de_portocale

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.