Broccoli cu usturoi şi suc de portocale
PrinteazaBroccoli cu usturoi şi suc de portocale din: broccoli, usturoi, ulei de masline, suc de portocale, coaja de portocala, sare, piper.
- 1 kg boccoli
- 4 catei de usturoi
- 3 linguri ulei de masline
- 2 linguri coaja de portocale rasa
- 1/2 lingurita de sare
- sucul de la 1/2 portocala
- piper
Mod de preparare:
Se despart bucheţelele de broccoli şi se spală cu apă caldă; se taie apoi în felii plate. Se pun pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se decojeşte usturoiul şi se taie felii subţiri. Se amestecă uleiul de măsline cu coaja de portocală, sare şi felii de usturoi; amestecul se toarnă peste feliile de broccoli. Se coc 25 min. în cuptorul încins la 180 °C.
Se scot feliile de broccoli coapte şi se stropesc cu suc de portocale; se presară piper şi se servesc drept garnitură pentru carne de pasăre sau drept fel principal, împreună cu orez şi tofu marinat.
Broccoli cu usturoi şi suc de portocale
Pofta buna!