Brownie cu caramel
PrinteazaO reteta de brownie cu caramel din: ciocolata, unt, zahar brun, oua, faina, pudra de cacao, sare, smantana, unt, fulgi de cereale, seminte de susan, pulbere de susan si lichior.
blatul:
- 100 g ciocolata amaruie, tocata fin
- 125 g unt nesarat
- 175 g zahar brun
- 2 oua mari
- 100 g faina cernuta
- 1 lingura pudra de cacao
- 1/4 lingurita sare
crema caramel:
- 450 g zahar
- 125 ml apa
- 125 ml smantana
- 50 g unt nesarat
- 50 g fulgi de cereale
- 50 g seminte de susan (negreu sau alb)
- 2 linguri pulbere de susan (negru sau alb)
glazura:
- 300 g ciocolata maruie, tocata
- 125 ml smantana
- 1 lingurita lichior Grand Marnier sau esenta de portocale
Mod de preparare:
Pentru blat, topiţi ciocolata şi untul la bain-marie, apoi luaţi vasul de pe foc şi adăugaţi zahărul brun şi amestecaţi pentru omogenizare. Adăugaţi ouăle, amestecând bine după fiecare, apoi puneţi făina, cacaoa, şi sarea şi amestecaţi bine.
Turnaţi aluatul într-o tavă unsă şi tapetată şi coaceţi blatul, la foc potrivit, în cuptorul încălzit dinainte. Faceţi proba cu scobitoarea pentru a verifica dacă este copt la mijloc. Scoateţi tava din cuptor şi lăsaţi blatul la răcit.
Pentru caramel, puneţi zahărul şi apa într-o cratiţă medie. Puneţi vasul pe foc mediu până când zahărul se dizolvă complet, apoi faceţi focul mai mare şi lăsaţi zahărul să se caramelizeze. Luaţi vasul de pe foc şi adăugaţi smântână şi untul (atenţie să nu vă ardeţi cu stropii fierbinţi).
Puneţi din nou vasul la foc mic Si amestecaţi pentru omogenizare, apoi adăugaţi fulgii de cereale, seminţele de susan şi pudra de susan. Luaţi vasul de pe foc şi amestecaţi bine, când compoziţia este omogenă, turnaţi-o peste blatul rece. Pentru glazură, amestecaţi ciocolata şi smântână la bain-marie.
Când compoziţia este omogenă, adăugaţi lichiorul, amestecaţi şi turnaţi glazura peste stratul de caramel. Puneţi prăjitura la rece pentru 3 ore, înainte de a o tăia.
Brownie cu caramel
Pofta buna!