Brownie de post
PrinteazaBrownie de post din: faina, zahar, ulei, cacao, dulceata, pere, praf de copt, rom.
- 350 g făină
- 300 ml apă
- 250 g zahăr
- 150 ml ulei de floarea-soarelui
- 3 linguri cacao
- 2 linguri dulceaţă de caise
- 2 pere sau mere stafide
- 1 plic praf de copt
- esenţă de rom
Mod de preparare:
Se pun într-un vas: apa, zahărul, uleiul şi 3 linguri de cacao şi se amestecă, pe foc, numai până se dizolvă zahărul, apoi se lasă să se răcească. Se adaugă esenţa de rom şi 2 linguri de dulceaţă şi se amestecă. Praful de copt se amestecă cu făina şi se adaugă în compoziţie.
Se curăţă perele sau merele de coajă şi de cotor şi se taie cubuleţe, apoi se adaugă în compoziţie şi se amestecă cu o spatulă.
Se pune hârtie de copt într-o tavă cu dimensiunile de 22×32 cm şi se toarnă compoziţia preparată.
Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180° C şi se coace 40-45 de minute.
Negresa astfel preparată se lasă să se răcească şi se taie în funcţie de preferinţe. Se presară cu zahăr pudră şi se poate servi cu sos caramel, căpşuni, zmeură sau alte fructe.
Sosul caramel se prepară din zahăr caramelizat cu puţină apă, care se fierb până se dizolvă caramelul. Dacă nu este suficient de gros, se adaugă amidon alimentar dizolvat în puţină apă.
Pofta buna!