Brownies
PrinteazaBrownies din: ciocolata, unt, oua, zahar, zahar vanilat, faina, praf de copt, sare, nuci, faina, grasime.
- 125 ciocolată amăruie
- 100 g unt moale
- 2 ouă
- 200 g zahăr brun
- 1 pliculeţ de zahăr vanilat
- 150 g făină
- câte 1/2 linguriţă de praf de copt şi sare
- 100 g nuci pisate
- făină şi grăsime pentru formă
- 12 jumătăţi de nuci
Mod de preparare:
Se preîncălzeşte cuptorul la 190 °C (ventilator 170 °C). Se unge cu puţină grăsimea formă de tort cu fund detaşabil (0 24 cm), se tapetează cu făină, iar la final se scutură făina în exces.
Ciocolata se topeşte într-o cratiţă mică (la bain-marie) la foc redus, amestecând continuu, după care se pune deoparte şi se lasă să se răcească puţin.
Untul, ouăle şi zahărul se amestecă într-un bol cu mixerul până se obţine o consistenţă cremoasă, apoi se adaugă zahărul vanilat şi se amestecă bine.
Se încorporează şi ciocolata, după care se adaugă şi făina, praful de copt şi sarea. Se amestecă bine toate ingredientele până când se formează un aluat omogen.
Se încorporează nucile, după care aluatul se aşează în formă, se întinde uniform şi se ornează cu jumătăţile de nucă. Se coace la cuptor (pe nivelul din mijloc) cca. 30 de minute, până când mijlocul masei s-a întărit.
Se lasă apoi la răcit, după care se taie în porţiile dorite.
Pofta buna!