Bruschete aromate

Printeaza

Bruschete aromate din: rosii, ceapa, usturoi, ulei, dafin, busuioc, sare, franzela.

Ingrediente:Bruschete aromate

  • 1 kg roşii
  • 2 cepe
  • 1 franzelă
  • 1 căpăţână de usturoi
  • ulei de măsline
  • 2 foi de dafin
  • busuioc
  • sare

 

Mod de preparare:

Taie franzela în felii groase şi rumeneşte-le pe grătar sau în tigaie. Freacă feliile cu usturoi. Stropeşte-le cu puţin ulei de măsline. Opăreşte roşiile (păstrează 2-3 pentru decor), decojeşte-le şi pasează-le.

Separat, toacă mărunt ceapa şi căleşte-o în ulei. Adaugă roşiile pasate şi un praf de sare. După ce au dat în 1-2 clocote, pune foile de dafin şi puţin busuioc şi lasă la scăzut.

Mai ţine puţin pe foc ca să se împrietenească aromele, iar după se s-a răcorit, întinde pe feliile de pâine deja pregătite, iar deasupra pune roşii tocate cubuleţe, amestecate cu usturoiul rămas tăiat mărunt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.