Bruschete aromate
PrinteazaBruschete aromate din: rosii, ceapa, usturoi, ulei, dafin, busuioc, sare, franzela.
- 1 kg roşii
- 2 cepe
- 1 franzelă
- 1 căpăţână de usturoi
- ulei de măsline
- 2 foi de dafin
- busuioc
- sare
Mod de preparare:
Taie franzela în felii groase şi rumeneşte-le pe grătar sau în tigaie. Freacă feliile cu usturoi. Stropeşte-le cu puţin ulei de măsline. Opăreşte roşiile (păstrează 2-3 pentru decor), decojeşte-le şi pasează-le.
Separat, toacă mărunt ceapa şi căleşte-o în ulei. Adaugă roşiile pasate şi un praf de sare. După ce au dat în 1-2 clocote, pune foile de dafin şi puţin busuioc şi lasă la scăzut.
Mai ţine puţin pe foc ca să se împrietenească aromele, iar după se s-a răcorit, întinde pe feliile de pâine deja pregătite, iar deasupra pune roşii tocate cubuleţe, amestecate cu usturoiul rămas tăiat mărunt.
Pofta buna!