Bruschete cu chutney de ceapă

Printeaza

Bruschete cu chutney de ceapă din: bagheta, branza dulce, prosciutto, ceapa rosie, stafide, zahar, zahar brun, otet de mere, vin, cuisoare, foi de dafin, scortisoara, sare.

 

Ingrediente:

  • 1 bagheta
  • 100 g branza dulce
  • 100 g prosciutto

pentru chutney:

  • 500 g ceapa rosie
  • 75 g stafide
  • 150 g zahar
  • 150 g zahar brun
  • 350 ml otet de mere
  • 125 ml vin alb sec
  • 3 cuisoare
  • 1 foaie de dafin
  • 1/2 baton scortisoara
  • sare

 

Mod de preparare:

Taie ceapa în cubuleţe şi amestec-o cu zahărul, stafidele şi mirodeniile. Toarnă oţetul amestecat cu vinul şi un praf de sare.

Lasă pe foc mic aproximativ 2-3 ore, până ce scade suficient.

Taie bagheta în felii şi coace-le în cuptor, pe ambele părţi, vreme de cinci minute. Unge fiecare felie cu brânză.

Pune deasupra prosciutto şi o linguriţă cu chutney de ceapă. 0 combinaţie inedită, dar foarte gustoasă.

Merge de minune şi cu friptură.

 

Bruschete cu chutney de ceapă

Bruschete_cu_chutney_de_ceapa

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Din astea o sa fac si eu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.