Bruschete cu chutney de ceapă
PrinteazaBruschete cu chutney de ceapă din: bagheta, branza dulce, prosciutto, ceapa rosie, stafide, zahar, zahar brun, otet de mere, vin, cuisoare, foi de dafin, scortisoara, sare.
Ingrediente:
- 1 bagheta
- 100 g branza dulce
- 100 g prosciutto
pentru chutney:
- 500 g ceapa rosie
- 75 g stafide
- 150 g zahar
- 150 g zahar brun
- 350 ml otet de mere
- 125 ml vin alb sec
- 3 cuisoare
- 1 foaie de dafin
- 1/2 baton scortisoara
- sare
Mod de preparare:
Taie ceapa în cubuleţe şi amestec-o cu zahărul, stafidele şi mirodeniile. Toarnă oţetul amestecat cu vinul şi un praf de sare.
Lasă pe foc mic aproximativ 2-3 ore, până ce scade suficient.
Taie bagheta în felii şi coace-le în cuptor, pe ambele părţi, vreme de cinci minute. Unge fiecare felie cu brânză.
Pune deasupra prosciutto şi o linguriţă cu chutney de ceapă. 0 combinaţie inedită, dar foarte gustoasă.
Merge de minune şi cu friptură.
Bruschete cu chutney de ceapă
Pofta buna!
Din astea o sa fac si eu