Bruschete cu cartofi dulci
PrinteazaBruschete cu cartofi dulci din: cartofi dulci, ulei de masline, maioneza, suc de lamaie, sunca, salata verde, rucola, busuioc.
- 1 cartof dulce mai gros şi mai lung
- 1 lingură ulei de măsline
- 1,5 linguri maioneză
- câteva picături suc de lămâie
- 12 felii şuncă uscată
- frunze de salată verde (sau rucola şi busuioc)
Mod de preparare:
Se decojeşte cartoful, se spală, se şterge şi se taie în felii. Se tapetează cu hârtie de copt o tavă; se unge cu ulei şi se coc feliile de cartofi 25-30 minute în cuptorul încins la 190 °C, până ce devin aurii.
Se scot feliile de cartofi şi se lasă să răcească pe un grătar.
Intre timp se amestecă maioneza cu suc de lămâie. Se aşază pe feliile de cartofi şuncă şi puţină maioneză; se presară frunze de busuioc sau rucola.
Bruschete cu cartofi dulci
Pofta buna!