Bruschete cu creveti
PrinteazaBruschete cu creveti din: creveti, ceapa, ardei, usturoi, smantana, piper, paine.
- 150 g creveţi
- 2 cepe verzi
- 1 căţel de usturoi mare
- 1 ardei gras roşu
- 1/2 linguriţă coajă de lămâie rasă
- 1 lingură smântână
- 1 praf de piper de Cayenne
- paine
Mod de preparare:
Se amestecă într-un castron mare 150 g creveţi decorticaţi, fierţi şi tăiaţi mărunt împreună cu 2 cepe verzi tăiate rondele, 1 căţel de usturoi mare, pisat, 1 ardei gras roşu tăiat cubuleţe, 1/2 linguriţă coajă de lămâie rasă, 1 lingură smântână şi 1 praf de piper de Cayenne.
Se pasează cu blenderul, iar pasta obţinută se ţine la frigider timp de 4 ore înainte de a fi folosită.
Separat, se bat 2 linguri smântână împreună cu 1 ou; se scufundă feliile de pâine albă în spuma obţinută şi se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se repartizează deasupra pasta de creveţi; se unge din nou cu spumă de ou şi se presară seminţe de susan.
Se coc bruschetele timp de cca 25 min. la cuptorul încins la 200 °C.
Se servesc presărate cu rondele de ceapă verde şi ornate cu creveţi întregi fierţi.
Pofta buna!