Bruschete cu piure de năut, carnaţi şi usturoi
PrinteazaO reteta simpla de bruschete cu piure de naut, carnati si usturoi din: paine taraneasca, naut, carnati, ulei de masline extravirgin, patrunjel, usturoi, sare si piper.
- 4 felii de pâine ţărănească (cu coaja mai groasă)
- 250 g năut (din conservă)
- 250 g cârnaţi proaspeţi
- 1 lingură ulei de măsline extravirgin
- 1 lingură pătrunjel
- 1 căţel de usturoi
- sare şi piper
Mod de preparare:
Pune feliile de pâine 2-3 minute în cuptorul încălzit la 180° C. Scurge năutul de lichidul din conservă şi pa- sează-1 până când obţii un piure. Curăţă cârnaţii de pieliţă, taie-i felii, prăjeşte-i într-o tigaie cu ulei de măsline încins şi scoate-i pe prosoape absorbante.
Freacă feliile de pâine prăjită cu 1 căţel de usturoi curăţat şi tăiat în două. Pune câteva linguriţe din piureul de năut peste feliile de pâine frecate cu usturoi şi condimentează cu sare şi piper, după gust.
Aşază deasupra câteva bucăţele de cârnaţi, presară pătrunjel tocat şi serveşte imediat. Dacă prepari bruschetele cu ceva timp înainte, le poţi încălzi câteva minute în cuptor exact înainte de masă.
Bruschete cu piure de năut, cârnaţi şi usturoi
Poftă bună!