Bruschete cu sardine
PrinteazaBruschete cu sardine din: sardine, morcov, ceapa, seminte de fenicul, vin, otet de vin, sare, piper, lamaie, paine de casa si hasmatuchi.
- 4 sardine foarte mici
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 1 lingurita cu seminte de fenicul sau de anason verde
- 1 lingurita cu pastis (sau alcool cu anason)
- 10 cl vin alb sec
- 5 cl otet de vin alb
- sare si piper macinat
pentru servit:
- 1/2 lamaie
- 8 felii de paine de casa
- cateva fire de hasmatuchi pentru decor
Mod de preparare:
In ajun, curăţaţi sardinele, clătiţi-le şi uscaţi-le bine. Aşezaţi-le pe o tavă adâncă (sau o terină) pentru cuptor, suficient de mare ca să le cuprindă. Curăţaţi morcovul şi ceapa. Tăiaţi-le rondele fine. Incălziţi cuptorul la 210°C.
Puneţi morcovul şi ceapa într-o crăticioară cu seminţele de fenicul, pastisul, vinul alb, oţetul şi 10 cl de apă. Săraţi şi piperaţi, lăsaţi să clocotească, acoperiţi şi fierbeţi 10 minute în clocote foarte mici. Turnaţi conţinutul crăticioarei clocotind peste sardeluţe, băgaţi imediat la cuptor şi lăsaţi să se facă timp de 8-10 minute, în funcţie de dimensiunea peştişorilor.
Scoateţi tava din cuptor, lăsaţi să se răcească şi puneţi tava în frigider până a doua zi. A doua zi, scoateţi cu atenţie peştişorii din jeleul care s-a format, înlăturaţi capetele, tăiaţi sardelele în două şi scoateţi şira. Tăiaţi în rondele fine o jumătate de lămâie.
Pentru servit, prăjiţi feliile de pâine de casă. Puneţi pe fiecare felie un fileu de sardeluţă, puţin jeleu şi câteva rondele de ceapă, de morcov şi de lămâie. Decoraţi cu frunze de hasmaţuchi.
Bruschete cu sardine
Pofta buna!