Bruschete cu sos picant
PrinteazaO reteta delicioasa de bruschete cu: bruschete, cartofi, rosii, ceapa, ardei gras, ulei, usturoi, coriandru, foi de dafin, rozmarin, vin, faina, sare, piper.
Ingrediente:
- 3 cartofi
- 500 groşii
- 2 cepe
- 2 ardei graşi
- 25 ml ulei
- 5-6 căţei de usturoi
- 1/2linguriţă cu coriandru
- 1 foaie de dafin
- 1/2 lingurita cu rozmarin
- 50ml vin
- 1 linguriţă cu făină
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spală bine cartofii şi pune-i la fiert în coajă, în apă cu sare. Taie ceapa mărunt şi înăbuş-o în puţin ulei cu adaos de apă. Când ceapa capătă o culoare aurie, presară făina. Adaugă ardeii tăiaţi mărunt, roşiile clecojite şi zdrobite, vinul, coriandrul, rozmarinul, foaia de dafin şi piper.
După ce a dat în câteva clocote, adaugă Usturoiul zdrobit şi sare. Lasă să fiarbă până se leagă bine sosul. Sosul astfel obţinut, amestecă-l uşor cu cartofii decojiţi şi zdrobiţi cu furculiţa. Serveşte fie cald, fie rece, pe felii de pâine prăjită.
Pofta buna!