Bruschete cu sote de ciuperci
PrinteazaBruschete cu sote de ciuperci din: paine toast, ghebe, crema de branza, smantana, unt, ceapa, usturoi, patrunjel verde, cimbru, vin alb, ulei de masline, sare si piper.
- 1 paine toast
- 300 g ghebe deshidratate (galbiori)
- 200 g crema de branza
- 1-2 linguri cu smantana
- 50 g unt
- 1 ceapa
- 5-6 catei de usturoi
- patrunjel verde
- cimbru
- vin alb
- ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spală ciupercile sub jet de apă călduţă şi pune-le într-un castron. Toarnă apă clocotită, acoperă vasul şi lasă cel puţin o oră ca să se hidrateze ciupercile. Dacă foloseşti ciuperci proaspete, trebuie doar să le cureţi şi să le feliezi.
Taie ceapa mărunt şi căleşte-o într-o tigaie în care ai încins untul şi o lingură cu ulei de măsline. Adaugă ciupercile foarte bine scurse, usturoiul feliat, cimbru, sare şi piper după gust şi 50 ml de vin alb. Lasă să fiarbă înăbuşit, până ce se evaporă tot lichidul.
Intre timp, amestecă smântână cu crema de brânză şi sărează dacă e nevoie. Taie în jumătăţi feliile de pâine toast, unge-le cu ulei de măsline, freacă-le cu usturoi şi pune-le într-o tavă mai mare. Dă la cuptorul încins câteva minute, până ce se aureşte pâinea.
Bruschete cu sote de ciuperci
Pofta buna!