Bruschete cu dovlecei
PrinteazaO reteta de bruschete cu dovlecei din: ulei, dovlecei, vin alb sec, pasta de tomate, masline, boabe de fasole, rozmarin, unt, usturoi, patrunjel, paine bagheta, sare si piper.
- 10 ml ulei
- 3 dovlecei taiati cubulete
- 150 ml vin alb sec
- 600 g pasta de tomate
- 150 g masline fara samburi
- 800 g boabe de fasole din conserva
- 20 g rozmarin proaspat tocat
- 50 g unt
- 2 catei de usturoi zdrobiti
- 20 g patrunjel proaspat tocat
- 1 paine tip bagheta taiata felii groase
- sare
- piper
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la treapta a IV-a (180° C). Incinge uleiul într-o cratiţă, adaugă dovleceii şi căleşte-i 10 minute la foc mediu, până se înmoaie. Adaugă vinul, dă focul mare şi mai lasă dovleceii să fiarbă 2 minute, până lichidul se reduce la jumătate.
Adaugă pasta de tomate, măslinele, boabele de fasole şi rozmarinul. Fierbe amestecul la foc mic 5 minute. Adaugă apoi sare şi piper.
Amestecă într-un castron untul cu usturoi şi pătrunjel. Unge feliile de pâine cu acest amestec. Aranjează bruchetele peste fasole. Pune cratiţa la cuptor 10 minute, până ce bruschetele prind crustă.
Bruschete cu dovlecei
Pofta buna!