Bruschete cu somon afumat si mozzarella din: somon afumat, ansoa, mozzarella, cascaval, capere, rosii, ardei gras, paine, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 200 g somon afumat 200 g anșoa 200 g mozzarella 100 g cașcaval 50 g capere 4 roșii 1 ardei gras 6 felii de pâine ulei de măsline suc […]
Bruschete cu mozzarella
PrinteazaBruschete cu mozzarella din: rosii, iaurt, sare, piper, ulei de masline, usturoi, patrunjel verde, unt, paine si cimbru.
- 500 g rosii
- 150 ml iaurt
- sare
- un praf de piper negru
- 1-2 lingurite ulei de masline
- 7-8 catei usturoi
- o legatura patrunjel verde
- 50 g unt
- o paine
- cimbru
Mod de preparare:
Se curăţă usturoiul, se spală şi se pisează. Pasta obţinută se amestecă cu sare şi ulei până se obţine o compoziţie consistentă, foarte bine legată.
Se feliază pâinea, se stropeşte cu mujdeiul de usturoi şi cu puţin unt, se presară cimbru uscat şi se bagă şi în cuptor să se rumeneasă.
Se spală roşiile şi se lasă la scurs pe un prosop absorbant de bucătărie. Apoi se taie feliuţe subţiri, se pun într-un bol, se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se stropesc cu ulei de măsline.
Se adaugă peste roşii iaurtul, brânza mozzarella tăiată cubuleţe mici şi pătrunjelul verde tocat mărunt.
Salata de roşii se serveşte pe pâinea rumenită şi se ornează cu frunzuliţe de pătrunjel proaspăt şi cimbru.
Bruschetele se pot servi şi cu busuioc.
Bruschete cu mozzarella
Pofta buna!
poate iti place si:
Bruschete cu somon afumat si mozzarella
Pofta buna!