Bruschete cu pesto rosu
PrinteazaBruschete cu pesto rosu din: bagheta, ricotta, lamaie, ulei de masline, sare, piper, rosii uscate, rosii, busuioc verde, migdale, seminte de pin, parmezan, usturoi, ulei de masline, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 bagheta mica sau 2 chifle
- 100 g ricotta sau crema de branza
- 1/2 lamaie
- 2-3 linguri ulei de masline
- sare
- piper negru
pentru pesto:
- 150 g rosii uscate in ulei
- 2-3 rosii
- 2 fire de busuioc verde
- 50 g migdale, seminte de pin sau nuci
- 50 g parmezan
- 3-4 catei de usturoi
- 100 ml ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pentru sosul roşu, mixezi în robotul de bucătărie roşiile uscate, roşiile proaspete decojite şi fără cotoare, frunzele de busuioc, migdalele, parmezanul, usturoiul şi uleiul de măsline. Sărezi şi condimentezi după gust sosul obţinut.
Tai pe orizontală bagheta sau chiflele, le stropeşti cu puţin ulei de măsline şi le presari cu sare şi piper. Le coci la foc mediu, în cuptorul cald, în tavă tapetată cu hârtie de copt, câte 1-2 minute pe fiecare parte.
Amesteci ricotta cu coaja rasă de la 1/2 lămâie, sare şi piper. Pe feliile de pâine calde, întinzi crema de brânză şi câte 1 linguriţă de pesto. Stropeşti bruschetele cu puţină zeamă de lămâie şi decorezi cu busuioc.
Bruschete cu pesto rosu
Pofta buna!