Bruschete cu rosii

Printeaza

Bruschete cu rosii din: bagheta, rosii, busuioc, cimbru uscat, patrunjel verde, ulei de masline, sare si usturoi.

Ingrediente:

  • o bagheta
  • 4 rosii
  • 2 fire busuioc
  • cimbru uscat
  • o legatura patrunjel verde
  • 100 ml ulei de masline
  • sare
  • o capatana usturoi

 

Mod de preparare:

Se curăţă usturoiul, se spală şi se taie rondele. Se amestecă apoi cu uleiul de măsline, cimbrul uscat şi sare, după gust.

Sosul de usturoi se lasă aproximativ 2 ore la macerat.

Separat, se taie bagheta felii potrivite. Feliile se ung cu sosul de usturoi, se aranjează în tavă şi se bagă în cuptorul încins în prealabil să se rumenească.

Intre timp, se spală roşiile, se taie cubuleţe cât mai mici şi se amestecă cu pătrunjelul tăiat mărunt, sare şi usturoi, dacă mai este nevoie.

După ce s-au rumenit feliile de baghetă, când sunt calde încă, se garnisesc cu salata de roşii.

Bruschetele se servesc ornate cu frunze de busuioc proaspăt, în funcţie de preferinţe, se mai poate adăuga caşcaval de post.

 

Bruschete cu rosii

Bruschete_cu_rosii

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.