Bruschete cu sos de ricotta si rosii

Printeaza

Bruschete cu sos de ricotta si rosii din: ricotta, crema de branza, menta, chives, rosii cherry, otet de vin alb, zahar, ulei de masline extravirgin, paine, ulei de masline, usturoi.

Ingrediente:Bruschete_cu_sos_de_ricotta_si_rosii

  • 500 g ricotta
  • 200 g crema de branza
  • 1 legatura mica de menta, tocata, plus cateva frunze pentru servit
  • 1 legatura mica de chives, tocate
  • 450 g rosii cherry coapte
  • 1 lingura de otet din vin alb
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingura de ulei de masline extravirgin, plus extra pentru stropit

pentru bruschete:

  • 1 bagheta
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti

 

Mod de preparare:

Intr-un bol mare, amestecă ricotta, crema de brânză, menta, chives şi puţină sare. Când obţii o pastă fină, întinde-o pe o farfurie mare sau într-un bol lat şi puţin adânc, apoi fă o adâncitură în mijloc pentru roşii. Ţine-o la frigider până când o serveşti.

Intr-un alt bol, zdrobeşte roşiile cu mâna, până când le mărunţeşti şi zeama începe să se scurgă din ele. Strecoară-le printr-o sită şi aruncă zeama.

Adaugă oţetul, zahărul, uleiul de măsline şi un praf generos de sare. Amestecă ingredientele, apoi lasă roşiile deoparte.

Incinge foarte bine tigaia-grill. Unge feliile de pâine cu ulei de măsline şi freacă-le cu usturoi. Aşază-le în tigaie, câte 1-2 minute pe fiecare parte – va trebui să faci asta în tranşe.

Aşază roşiile zdrobite în adâncitura din sosul de ricotta. Stropeşte-le cu ulei de măsline şi presară restul de mentă. Serveste bruschetele cu sosul de ricotta si rosii.

Bruschete cu sos de ricotta si rosii

Bruschete_cu_sos_de_ricotta_si_rosii

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.