Bruschete cu sos de ricotta si rosii
PrinteazaBruschete cu sos de ricotta si rosii din: ricotta, crema de branza, menta, chives, rosii cherry, otet de vin alb, zahar, ulei de masline extravirgin, paine, ulei de masline, usturoi.
- 500 g ricotta
- 200 g crema de branza
- 1 legatura mica de menta, tocata, plus cateva frunze pentru servit
- 1 legatura mica de chives, tocate
- 450 g rosii cherry coapte
- 1 lingura de otet din vin alb
- 1 lingurita de zahar
- 1 lingura de ulei de masline extravirgin, plus extra pentru stropit
pentru bruschete:
- 1 bagheta
- 2 linguri ulei de masline
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
Mod de preparare:
Intr-un bol mare, amestecă ricotta, crema de brânză, menta, chives şi puţină sare. Când obţii o pastă fină, întinde-o pe o farfurie mare sau într-un bol lat şi puţin adânc, apoi fă o adâncitură în mijloc pentru roşii. Ţine-o la frigider până când o serveşti.
Intr-un alt bol, zdrobeşte roşiile cu mâna, până când le mărunţeşti şi zeama începe să se scurgă din ele. Strecoară-le printr-o sită şi aruncă zeama.
Adaugă oţetul, zahărul, uleiul de măsline şi un praf generos de sare. Amestecă ingredientele, apoi lasă roşiile deoparte.
Incinge foarte bine tigaia-grill. Unge feliile de pâine cu ulei de măsline şi freacă-le cu usturoi. Aşază-le în tigaie, câte 1-2 minute pe fiecare parte – va trebui să faci asta în tranşe.
Aşază roşiile zdrobite în adâncitura din sosul de ricotta. Stropeşte-le cu ulei de măsline şi presară restul de mentă. Serveste bruschetele cu sosul de ricotta si rosii.
Bruschete cu sos de ricotta si rosii
Pofta buna!