Bruschete in trei culori
PrinteazaO reteta de bruschete in trei culori din: avocado, rosii cherry, ardei copti, usturoi, ciuperci, ceapa, spanac, parmezan, smantana, otet balsamic, ulei, sare si piper.
- 1 avocado
- 4 rosii cherry
- 4 ardei copti
- 5 catei de usturoi
- 250 g ciuperci
- 2 cepe
- 6 frunze de spanac
- 1 lingura cu parmezan
- 1 lingura cu smantana
- 1 franzela
- 1 lingura cu otet balsamic
- ulei
- piper
- sare
Mod de preparare:
Curăţă trei căţei de usturoi şi pune-i în blender alături de ardeii bine scurşi. Pasează fin, sărează şi dă la rece. Pune la încins puţin ulei, căleşte o ceapă, adaugă ciupercile feliate şi lasă să scadă. Când ciupercile s-au rumenit, pune usturoiul şi sare.
Curăţă avocado şi scoa- te-i sâmburele. Pune miezul într-un castron şi pasează-l cu furculiţa. Toacă ceapa cât mai mărunt şi pune doar jumătate peste avocado, amestecă, adăugând puţin ulei. Potriveşte de sare şi pune smântână.
Pregăteşte o salată de roşii tăiate cubuleţe, adaugă restul de ceapă, puţin ulei şi sare.
Pune pâinea la prăjit şi toacă mărunt pătrunjelul. Pune pe câteva felii pastă de avocado şi deasupra adaugă 1/2 linguriţă cu salată de roşii. Pe alte felii, aşază frunze proaspete de spanac, iar deasupra ciupercile.
Pe restul feliilor, pune pastă de ardei, apoi presară parmezan. Pe acestea din urmă, dă-le cinci minute la cuptor. Ornează cu pătrunjel.
Bruschete in trei culori
Pofta buna!