Bruschetta cu cremă de mazăre
PrinteazaSe toacă 1 ceapă şi se căleşte în 1 lingură unt. Se toarnă 250 ml supă de legume şi se lasă să dea în clocot. Se decojeşte 1 cartof mare şi se taie cuburi; se adaugă la ceapă, împreună cu 2 linguriţe frunze de cimbru proaspăt şi se lasă să fiarbă 8 min. Se adaugă 150 g mazăre congelată şi se mai fierbe 6 min. Se scurg legumele şi se păstrează zeama.
Se pasează legumele şi se înglobează 150 ml smântână, 2 linguri din zeama în care au fiert, sare şi piper. Se lasă să se răcească. Se prăjesc 12 felii de pâine-baghetă şi se ung cu crema de mazăre. Inainte de servire se stropesc bruschetele cu câte 1/2 linguriţă ulei de măsline.
Bruschetta cu cremă de mazăre
Pofta buna!