Bruschetta

Printeaza

Bruschetta provine din Italia, iar la inceputul anilor ’90, cand Occidentul a inceput sa fie tot mai interesat de bucataria mediteraneeana, s-a raspandit peste tot.

Bruschetta consta dintr-o felie lunga de paine prajita, frecata cu usturoi si stropita cu ulei de masline extravirgin, peste care se pot pune o multime de alte ingrediente.

Unele dintre acestea sunt foarte simple, de pilda ardei rosii copti, taiati fasiute si stropiti cu ulei de masline sau pulpa de rosii tocate foarte marunt, presarata cu busuioc maruntit.

In Toscana, bruschetta mai este cunoscuta si sub denumirea fettunta. Daca vreti sa traiti o experienta culinara autentica, preparati bruschetta in maniera traditionala italiana.

Poate te intereseaza si:

 

Painea de casa, taiata in felii mai groase, trebuie prajita pe gratar de carbuni. Astfel incat sa fie putin arsa.

Astazi, italienii folosesc in loc de gratar o tava speciala cu fundul perforat, care se numeste brustolina. Aceasta se tine pe aragaz, iar painea se pune deasupra si se prajeste pe ambele parti.

Elemegtul de baza nu este insa nici painea, nici ce punem pe ea, ci uleiul folosit, caci in mod traditional bruschetta se face pentru a celebra culesul maslinelor.

 

Bruschetta

Bruschetta_15

 

Pofta buna!

 

 

 

Poate iti place si:

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.