Bruschetta
PrinteazaBruschetta provine din Italia, iar la inceputul anilor ’90, cand Occidentul a inceput sa fie tot mai interesat de bucataria mediteraneeana, s-a raspandit peste tot.
Bruschetta consta dintr-o felie lunga de paine prajita, frecata cu usturoi si stropita cu ulei de masline extravirgin, peste care se pot pune o multime de alte ingrediente.
Unele dintre acestea sunt foarte simple, de pilda ardei rosii copti, taiati fasiute si stropiti cu ulei de masline sau pulpa de rosii tocate foarte marunt, presarata cu busuioc maruntit.
In Toscana, bruschetta mai este cunoscuta si sub denumirea fettunta. Daca vreti sa traiti o experienta culinara autentica, preparati bruschetta in maniera traditionala italiana.
Poate te intereseaza si:
- Bruschete cu peste sarat si legume
- Bruschete cu somon afumat si mozzarella
- Bruschete cu rosii si rondele de masline
Painea de casa, taiata in felii mai groase, trebuie prajita pe gratar de carbuni. Astfel incat sa fie putin arsa.
Astazi, italienii folosesc in loc de gratar o tava speciala cu fundul perforat, care se numeste brustolina. Aceasta se tine pe aragaz, iar painea se pune deasupra si se prajeste pe ambele parti.
Elemegtul de baza nu este insa nici painea, nici ce punem pe ea, ci uleiul folosit, caci in mod traditional bruschetta se face pentru a celebra culesul maslinelor.
Bruschetta
Pofta buna!
Poate iti place si:
- Bruschete cu crema de branza, castravete si somon afumat
- Bruschete cu ciabatta si legume coapte
- Bruschete cu usturoi