Bruschette cu chutney de ceapă
PrinteazaO reteta delicioasa de bruschette cu chutney de ceapa, mortadella, paine neagra, ceapa rosie, cimbru uscat, zahar brun, fenicul, suc de portocale, otet balsamic, cuisoare, coriandru, cimbru ramurele.
- 8 felii de mortadella
- 4 felii de pâine neagră
- 2 cepe roşii
- 1/2 linguriţă de cimbru uscat
- 2 linguri de zahăr brun
- 1rădăcină de fenicul
- 200 ml suc de portocale
- 80 ml oţet balsamic
- cuişoare
- coriandru
- rămurele de cimbru
Mod de preparare:
Se fierbe feniculul în apă cu sare până se înmoaie puţin, apoi se fierbe complet în suc de portocale, aproximativ 15 – 20 de minute. Se scurge de zeamă şi se pasează prin blender.
Intr-o crăticioară, se călesc la foc mic, aproximativ 10 minute, ceapa roşie tocată mărunt, zahărul brun, cimbrul uscat şi oţetul balsamic. Se obţine un sos scăzut, lipicios.
Se amestecă cu piureul de fenicul, obţinându-se chutney-ul care se lasă la răcit.
Pe feliile de pâine se aşază câte două felii de mortadella, iar între ele se pune chutney de ceapă. Se decorează cu rămurele de cimbru.
Bruschette cu chutney de ceapă
Pofta buna!