Bruschette cu felii de roşii la grătar, aromate cu usturoi şi busuioc

Printeaza

Bruschette cu felii de roşii la grătar, aromate cu usturoi şi busuioc din: paine taraneasca, rosii, usturoi, frunze de busuioc, ulei de masline extravirgin, sare si piper.

Ingrediente:

  • 8 felii de pâine ţărănească (cu coaja mai groasă)
  • 5-6 roşii
  • 1 căţel de usturoi
  • 10 frunze de busuioc
  • 3 linguri ulei de măsline extravirgin
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Bruschette cu felii de roşii la grătar, aromate cu usturoi şi busuioc: Spală roşiile şi taie-le rondele groase. Curăţă us­turoiul de coajă şi taie-1 sferturi.

Sărează şi piperează, după gust, rondelele de roşii, pune-le pe grătarul aşezat la 5 cm deasupra jarului şi frige-le câte 5 minute pe ambele părţi, punând peste ele câte o frunză de busuioc după ce le-ai întors prima oară.

Pune feliile de pâine pe grătar şi frige-le, apoi freacă-le cu usturoi pentru aromă.

Aranjează rondelele de roşii cu frunzele de busuioc deasupra pe feliile de pâine, stropeşte-le cu puţin ulei de măsline, decorează-le cu feliuţe de usturoi şi serveşte bruschettele imediat.

 

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.