Bruschette cu felii de roşii la grătar, aromate cu usturoi şi busuioc
PrinteazaBruschette cu felii de roşii la grătar, aromate cu usturoi şi busuioc din: paine taraneasca, rosii, usturoi, frunze de busuioc, ulei de masline extravirgin, sare si piper.
Ingrediente:
- 8 felii de pâine ţărănească (cu coaja mai groasă)
- 5-6 roşii
- 1 căţel de usturoi
- 10 frunze de busuioc
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- sare şi piper
Mod de preparare:
Bruschette cu felii de roşii la grătar, aromate cu usturoi şi busuioc: Spală roşiile şi taie-le rondele groase. Curăţă usturoiul de coajă şi taie-1 sferturi.
Sărează şi piperează, după gust, rondelele de roşii, pune-le pe grătarul aşezat la 5 cm deasupra jarului şi frige-le câte 5 minute pe ambele părţi, punând peste ele câte o frunză de busuioc după ce le-ai întors prima oară.
Pune feliile de pâine pe grătar şi frige-le, apoi freacă-le cu usturoi pentru aromă.
Aranjează rondelele de roşii cu frunzele de busuioc deasupra pe feliile de pâine, stropeşte-le cu puţin ulei de măsline, decorează-le cu feliuţe de usturoi şi serveşte bruschettele imediat.
Poftă bună!