Bruschette cu ton din: paine, conserva de ton, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper, usturoi, capere. Ingrediente: 4 felii de paine 1 conserva de ton 1 lingura ulei de masline 1 lingura suc de lamaie sare piper 1 catel usturoi 2 linguri capere Mod de preparare: Prajiti in cuptorul potrivit la 200°C feliile […]
Bruschette cu porumb
PrinteazaBruschette cu porumb din: bagheta, masline, usturoi, sos pesto, parmezan, porumb, salata verde, rosii uscate, migdale, miez de nuca, seminte de floarea soarelui, seminte de in, ulei de masline.
Ingrediente:
- 1 bagheta
- 100 g masline feliate
- 3 catei usturoi
- Sos pesto
- 75 g parmezan
- 100 g porumb
- 1 salata verde
- 50 g rosii uscate in ulei
- 25 g migdale
- 25 g miezuri de nuca
- 25 g seminte de floarea-soarelui
- 10 g seminte de in
- Ulei de masline
Mod de preparare:
Usturoiul se curata de foi, se spala si se pune intr-un vas impreuna cu miezurile de nuca si migdalele.
Se paseaza cu un blender pana rezulta o pasta, eventual adaugand putin ulei de masline.
Bagheta se taie felii oblice potrivit de groase, se ung cu pasta de usturoi si se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt cu partea unsa in sus.
Se introduc in cuptor pentru 10 minute, se scot, se ung cu sos pesto amestecat cu rosiile uscate scurse de ulei si tocate.
Se presara semintele de in si cele de floarea-soarelui, se aseaza feliile de masline, salata verde rupta bucatele.
Se presara boabele de porumb scurse de apa si parmezan ras. Se introduc in cuptor pentru cinci minute, se scot pe un platou se se servesc imediat.
Feliile de bagheta se pot praji intr-o tigaie teflonata, stropite cu putin ulei. Se serveste cu un pahar de Traminer.
Pofta buna!
poate iti place si:
Bruschette cu avocado si rosii
Bruschette cu avocado si rosii din: paine ciabatta, usturoi, ulei de masline, busuioc, rosii, avocado, suc de lamaie, sare, piper. Ingrediente: 1 paine ciabatta 2 catei de usturoi ulei de masline busuioc proaspat rosii proaspete 1 avocado 2 lingurite suc de lamaie sare piper Mod de preparare: Tăiaţi pâinea în lungime şi apoi pe […]
Pofta buna!
Imi plac bruschetele. Fac si eu cu rosii, cu mozzarella, sunt delicioase si practice. O sa incerc si bruschete cu porumb.