Bucataria fara foc: Negresa rece

Printeaza

Bucataria fara foc: Negresa rece din: biscuiti de ovaz, cacao, nuci, migdale, rahat, zahar, caise uscate, curmale, unt, galbenusuri, cognac si zahar pudra.

 

Ingrediente:

  • 300 g biscuiti de ovaz
  • 150 g cacao
  • 100 g nuci, migdale sau alune de padure
  • 50 g rahat
  • 200 g zahar
  • 50 g caise uscate
  • 50 g curmale uscate fara samburi
  • 150 g unt
  • 4 galbenusuri proaspete
  • 1 lingura cognac
  • zahar pudra pentru ornare

 

Mod de preparare:

Pisaţi nucile fără a le mărunţi prea mult. Tăiaţi în cubuleţe caisele, curmalele şi rahatul.

Pisaţi biscuiţii puşi într-un sac de hârtie cu un sucitor. Frecaţi untul cu zahărul şi gălbenuşurile până când obţineţi o compozi­ţie cremoasă, albicioasă şi zahărul se dizolvă.

In aceasta adăugaţi pesmetul obţinut (nu trebuie să fie foarte fin), cacaoa, untul, cognac-ul, gălbenuşurile, rahatul, nucile, curmalele şi caisele.

Amestecaţi ingredientele pentru a le omogeniza, apoi puneţi amestecul într-o tavă tapetată cu pesmet.

Nivelaţi-l şi puneţi tava la frigider pentru 3-4 ore. Tăiaţi apoi cubuleţe cu un cuţit ascuţit.

Presăraţi zahăr pudră înainte de servire.

 

Negresa rece

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Negresa cu sirop

Negresa cu sirop din: faina, ciocolata, oua, nuca, sirop de stevie, praf de copt, vanilie, scortisoara, ghimbir. Ingrediente: 200 g făină 150 g de ciocolată neagră 4 ouă 2 linguri sirop de stevie 1 linguriţă praf de copt 150 g nucă măcinată esenţă de vanilie scorţişoară ghimbir   Mod de preparare: Ciocolata se topeşte la bain-marie. […]

 

Negresa cu nuci si lapte de soia

Negresa cu nuci si lapte de soia

Negresa cu nuci si lapte de soia din: ciocolata, faina, zahar, margarina, praf de copt, lapte de soia, nuci. Ingrediente: 200 g ciocolată neagră 125 g făină 150 g zahăr pudră 100 ml lapte de soia 50 g margarină 1/2 plic praf de copt 100 g nuci un praf de sare   Mod de preparare: Ciocolata bucăţi […]

 

Negresa cu fulgi de ovaz

Negresa cu ghimbir

Negresa cu ghimbir din: oua, unt, ghimbir, ciocolata, faina, praf de copt, zahar, cimbru, unt. Ingrediente: 4 ouă 250 g unt 4 linguriţe cu ghimbir uscat 460 g ciocolată neagră 60% 80 g făină 1 linguriţă cu praf de copt 300 g zahăr brun 2 linguriţe cu cimbru uscat Pentru glazura: 30 g unt 2 linguri […]

 

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Ai un + 10 pentru negresa rece 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.