Bucataria fara foc: Negresa rece din: biscuiti de ovaz, cacao, nuci, migdale, rahat, zahar, caise uscate, curmale, unt, galbenusuri, cognac si zahar pudra.
Ingrediente:
300 g biscuiti de ovaz
150 g cacao
100 g nuci, migdale sau alune de padure
50 g rahat
200 g zahar
50 g caise uscate
50 g curmale uscate fara samburi
150 g unt
4 galbenusuri proaspete
1 lingura cognac
zahar pudra pentru ornare
Mod de preparare:
Pisaţi nucile fără a le mărunţi prea mult. Tăiaţi în cubuleţe caisele, curmalele şi rahatul.
Pisaţi biscuiţii puşi într-un sac de hârtie cu un sucitor. Frecaţi untul cu zahărul şi gălbenuşurile până când obţineţi o compoziţie cremoasă, albicioasă şi zahărul se dizolvă.
In aceasta adăugaţi pesmetul obţinut (nu trebuie să fie foarte fin), cacaoa, untul, cognac-ul, gălbenuşurile, rahatul, nucile, curmalele şi caisele.
Amestecaţi ingredientele pentru a le omogeniza, apoi puneţi amestecul într-o tavă tapetată cu pesmet.
Nivelaţi-l şi puneţi tava la frigider pentru 3-4 ore. Tăiaţi apoi cubuleţe cu un cuţit ascuţit.
Negresa cu sirop din: faina, ciocolata, oua, nuca, sirop de stevie, praf de copt, vanilie, scortisoara, ghimbir. Ingrediente: 200 g făină 150 g de ciocolată neagră 4 ouă 2 linguri sirop de stevie 1 linguriţă praf de copt 150 g nucă măcinată esenţă de vanilie scorţişoară ghimbir Mod de preparare: Ciocolata se topeşte la bain-marie. […]
Negresa cu nuci si lapte de soia din: ciocolata, faina, zahar, margarina, praf de copt, lapte de soia, nuci. Ingrediente: 200 g ciocolată neagră 125 g făină 150 g zahăr pudră 100 ml lapte de soia 50 g margarină 1/2 plic praf de copt 100 g nuci un praf de sare Mod de preparare: Ciocolata bucăţi […]
Negresa cu ghimbir din: oua, unt, ghimbir, ciocolata, faina, praf de copt, zahar, cimbru, unt. Ingrediente: 4 ouă 250 g unt 4 linguriţe cu ghimbir uscat 460 g ciocolată neagră 60% 80 g făină 1 linguriţă cu praf de copt 300 g zahăr brun 2 linguriţe cu cimbru uscat Pentru glazura: 30 g unt 2 linguri […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.
Ai un + 10 pentru negresa rece 🙂