Bucatarie internationala: Oua Florentine
PrinteazaOua Florentine din: spanac, sare, piper, oua, smantana, nucsoara, parmezan.
- 250 g spanac proaspăt
- sare
- piper negru proaspăt măcinat
- 4 ouă
- 4 linguri smântână cu conţinut mediu de grăsime
- un vârf de cuţit nucşoară măcinată
- 2 linguri parmezan proaspăt ras
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 230°C.
Spanacul se spală şi se rupe în bucăţi.
Frunzele umede se aşază într-o tigaie şi se ţin pe foc la foc mediu până s-au înmuiat -durează câteva minute. Se asezonează după gust. Spanacul se pune în două vase cu pereţii scunzi. Cu ajutorul lingurii se face loc în mijloc pentru ouă.
In fiecare adâncitură se sparge câte un ou şi se adaugă câte o lingură de smântână. Se asezonează puţin şi se presară nucşoară. Se coace 15 minute în cuptorul preîncălzit.
La final, se presară parmezan şi se dă din nou la cuptor, 1-2 minute, până se topeşte brânza.