Bucate alese pentru Paşte
PrinteazaBucate alese pentru Paşte – Paștele este o sărbătoare a reînnoirii și a bucuriei, iar masa de Paște joacă un rol central în celebrarea acestui moment special.
Preparatele tradiționale, combinate cu rețete moderne, aduc savoare și eleganță mesei festive, fiind o expresie a culturii, tradiției și creativității culinare.
De la drobul aromat și friptura de miel până la cozonacul pufos și ouăle roșii, bucatele alese pentru Paște sunt pregătite cu atenție, răbdare și mult suflet.
Acest ghid detaliat îți va oferi rețete, sugestii de prezentare și sfaturi pentru a transforma masa de Paște într-un adevărat festin.
Tradiții culinare de Paște
Bucatele de Paște variază de la o regiune la alta, dar câteva preparate sunt esențiale:
- Ouă roșii: Simbolizează renașterea și sacrificiul.
- Drob de miel: O combinație savuroasă de organe de miel, verdețuri și condimente.
- Friptură de miel: Gătită cu ierburi aromatice, este felul principal al mesei.
- Cozonac și pască: Deserturile care încheie perfect masa festivă.
- Ciorbă de miel: Acrită cu borș sau lămâie, o delicatesă pentru începutul mesei.
Cele mai alese preparate pentru masa de Paște
1. Ouă roșii cu vopsea naturală
Ingrediente: ouă proaspete, foi de ceapă roșie, sfeclă, turmeric.
Mod de preparare:
Fierbe ouăle împreună cu coloranții naturali (foi de ceapă pentru roșu, turmeric pentru galben).
Lustruiește-le cu ulei pentru un aspect lucios.
2. Drob de miel tradițional
Ingrediente: ficat, inimă, plămâni de miel, ceapă verde, mărar, pătrunjel, ouă.
Mod de preparare:
Fierbe organele, toacă-le mărunt și amestecă-le cu verdețuri și ouă crude.
Coace compoziția în tavă, tapetată cu prapurele mielului.
3. Ciorbă de miel cu leuștean
Ingrediente: carne de miel, morcov, ceapă, borș, leuștean.
Mod de preparare:
Fierbe carnea împreună cu legumele și acru borșul.
Presară leuștean proaspăt înainte de servire.
4. Friptură de miel cu ierburi aromatice
Ingrediente: pulpă de miel, usturoi, rozmarin, cimbru, lămâie.
Mod de preparare:
Marinează carnea cu ierburi, usturoi și lămâie timp de câteva ore.
Gătește la cuptor până devine fragedă și rumenită.
5. Pască cu brânză dulce și stafide
Ingrediente: aluat de cozonac, brânză de vaci, zahăr, stafide, ouă.
Mod de preparare:
Umple aluatul de cozonac cu amestecul de brânză și stafide.
Coace până capătă o culoare aurie.
6. Cozonac pufos cu nucă
Ingrediente: făină, lapte, ouă, zahăr, nucă, cacao.
Mod de preparare:
Frământă aluatul și lasă-l să crească.
Umple-l cu cremă de nucă și coace-l la temperatură medie.
Preparate moderne pentru Paște
1. Salată de quinoa cu legume și ouă de prepeliță
Ingrediente: quinoa, avocado, roșii cherry, ouă de prepeliță.
Mod de preparare:
Fierbe quinoa, adaugă legumele proaspete și ouăle fierte.
Asezonează cu dressing de lămâie și ulei de măsline.
2. Tartă cu spanac și brânză feta
Ingrediente: aluat de tartă, spanac, feta, ouă.
Mod de preparare:
Umple aluatul cu amestec de spanac sotat și feta.
Coace până devine aurie.
Sfaturi pentru o masă de Paște reușită
Planificarea meniului
Stabilește preparatele din timp, astfel încât să ai toate ingredientele necesare.
Prezentarea mesei
Decorează masa cu flori de primăvară, șervețele festive și suporturi pentru ouă vopsite.
Băuturi potrivite
Vin roșu pentru friptura de miel.
Vin alb dulce pentru deserturi.
Diversitate
Include preparate pentru toate gusturile – tradiționale, dar și moderne.
Masa de Paște este mai mult decât o simplă adunare de preparate; este un moment de conexiune cu tradițiile și cei dragi.
Fie că optezi pentru bucate clasice, fie că încerci rețete moderne, masa festivă va reflecta atenția și dragostea cu care ai pregătit-o.
Cu rețetele și sfaturile din acest articol, vei putea crea o masă de Paște care să rămână în memoria tuturor.
Stufat de miel cu vin
Stufat de miel cu vin din: carne de miel, ceapa verde, usturoi verde, ulei, faina, vin, bulion, sare si piper. Ingrediente: 800 g carne de miel 40 fire ceapă verde 20 fire usturoi verde 2 linguri ulei 1 lingurita făină 1 pahar de borş, de vin roşu sau 2 linguri de oţet 2-3 linguri bullion sare piper Mod de preparare: Se…
Friptura de miel in vin
Friptura de miel in vin din: pulpa de miel, vin, otet, usturoi, mustar, unt, cimbru, rozmarin, tarhon, nucsoara si sare. Ingrediente: 1 pulpa de miel 250 ml vin 2 linguri cu otet 10 catei de usturoi 2 linguri cu mustar 50 g unt cimbru rozmarin tarhon nucsoara sare Mod de preparare: Curata usturoiul, piseaza…
Stufat de miel cu patrunjel si tarhon
Stufat de miel cu patrunjel si tarhon din: carne de miel, morcovi, ceapa verde, usturoi verde, suc de rosii, vin alb, patrunjel, tarhon, sare si piper. Un clasic al bucatariei romanesti! Stufatul de miel este traditional pe mesele noastre la sarbatoarea pascala. Ingrediente: 1 kg carne de miel (pulpa, coasta) 2 morcovi 10 g ceapa…
Costite de miel în crustă
Ciorba de miel cu tarhon
Ciorba de miel cu tarhon din: morcovi, telina, radacina de patrunjel, ardei gras, carne de miel, bors, fidea, tarhon si sare. Ingrediente: 2 morcovi 1 telina 1 patrunjel radacina 1 ardei gras 1/2 carne de miel cu os (piept sau coaste) 500 ml bors fidea tarhon proaspat sare Mod de preparare: Punem carnea la…
Reteta zilei:Friptura de miel cu fenicul
Friptura de miel cu fenicul din: coaja de portocala, seminte de fenicul, sare, piper, musta dijon, rozmarin, usturoi, ulei de masline si pulpa de miel. Ingrediente: coaja de la 2 portocale 2 linguri semințe de fenicul prajite, tocate 1 lingura sare 1 1/2 lingurita de piper negru 1 lingura mustar Dijon 2 linguri de…
Friptura de miel cu ceapa verde, mustar si cimbru
Friptura de miel cu ceapa verde, mustar si cimbru din: carne de miel, ceapa, ceapa verde, usturoi verde, ulei, peste, mustar, cimbru, vin rosu, sare si piper. Ingrediente: 1.5 kg carne de miel pentru friptură (cotlet) 1 ceapă 2 legaturi ceapă verde 1 legatura usturoi verde 3 linguri ulei 4 linguri pesmet 4 linguri muştar 1 lingura cimbru 250-300 ml vin roşu sare piper…
Sote de spanac cu friptura de miel
Sote de spanac cu friptura de miel din: carne de miel, spanac, rosii, usturoi, unt, pesmet, ulei, sare si piper. Ingrediente: 800 g carne de miel (cotlet sau pulpă) 700-800 g spanac proaspăt curăţat 2-3 roşii 3-4 căţei de usturoi 75 g unt 1 lingura pesmet 1-2 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Spanacul se spală în mai multe ape…
Miel în sos de vin, cu legume la grătar
Drob de miel cu cimbru si oregano
Drob de miel cu cimbru si oregano din: carne de miel, organe de miel, prapure de miel, franzela, ceapa verde, patrunjel, marar, morcovi, unt, sare, piper, cimbru, oregano si ulei. Ingrediente: 500 g carne de miel organe de miel 1 prapure de miel sau 1 gălbenuş şi o lingură de pesmet 1 felie franzelă 2 legaturi ceapă verde 3 ouă…
Reteta zilei: Tocanita de miel cu cartofi
Tocanita de miel cu cartofi din: carne de miel, papaya verde, pudra de scortisoara, cadamom, pudra de chili, usturoi, piper, semine de fenicul, sare, seminte de fenicul, condiment hing, pudra de ghimbir, unt ghee, iaurt, zahar, ulei si cartofi. Ingrediente pentru marinata: 500g carne de miel, taiata bucati 1/4 lingurita papaya verde 1/4 lingurita…
Costite de miel cu boia iute, rozmarin si cimbru
Costite de miel cu boia iute, rozmarin si cimbru din: costite de miel, ulei, sare, piper, cimbru, rozmarin, boai iute, piper, usturoi, vin si frunze de leustean. Ingrediente: 1.5 kg costiţe miel 3-4 linguri ulei sare piper cimbru rozmarin boia iute piper roşu şi alb zdrobit 1 căpăţână de usturoi sau o legătură usturoi proaspăt 1 cana vin alb…
Ciorba de miel cu smantana, bors si legume
Pulpa de miel umpluta cu ficat de pasare si miel
Pulpa de miel umpluta cu ficat de pasare si miel din: pulpa de miel, ficate de pasare, ficat de miel, usturoi, ceapa, marar, oua, unt, rozmarin, sare, piper alb, piper negru, vin, dulceata de cirese amare si ulei. Ingrediente: 1.5 kg pulpă de miel 500 g ficat de pasăre şi miel 1-2 legaturi ceapă 1-2 legaturi usturoi 1 legatura mărar…
Pulpă de miel la tavă cu ceapa si ardei
Pulpă de miel la tavă cu ceapa si ardei din: pulpa de miel, usturoi, ceapa, pesmet, ardei, sare, piper, cimbru, rozmarin si ulei. Ingrediente: 1.5 kg pulpă de miel 2 legaturi usturoi 1 legatura ceapă 1-2 linguri pesmet 2-3 ardei verzi 2-3 ardei roşii sare piper cimbru rozmarin 2-3 linguri ulei Mod de preparare: Se spală carnea de miel, se şterge…
Pulpe de miel cu condimente la cuptor
Pulpe de miel cu condimente la cuptor din: pulpe d emiel, vin alb, ulei, piper cayenne, patrunjel, busuioc, coriandru, condimente, sare si piper. Ingrediente: 4 pulpe de miel 400 ml vin alb sec de calitate ulei 1 lingura de piper cayenne patrunjel busuioc coriandru condimente friptura de miel sare piper Mod de preparare: Speli…
Miel in stil indian
Miel in stil indian din: carne de miel, coriandru, chimion, curcuma, piper alb, usturoi, ghimbir, coaja de lamaie, busuioc, ulei de masline, supa de legume si sare. Ingrediente: 900 g carne de miel 1 lingura coriandru proaspat macinat 1 lingura chimion 1 lingura curcuma piper alb usturoi ghimbir coaja de lamaie busuioc 2 linguri ulei…
Miel la ceaun, fiert în zer
Miel la ceaun, fiert în zer din: miel, ceapa, vin rosu, usturoi, condiment de legume, foi de dafin, sare, piper, zer si ulei. Ingrediente: 1 miel (de 9-10 kg) 1-2 ceapa 2 l vin rosu 1/2 kg usturoi 150 g condiment de legume foi de dafin sare piper 3 l zer 1 l ulei …
Friptura de miel cu usturoi la cuptor
Friptura de miel cu usturoi la cuptor din: carne de miel, usturoi, unt, ulei de masline, foi de dafin, cimbru, rozmarin, vin, sare si piper. Ingrediente: 1.5-1.8 kg carne de miel (pulpa din spate) 1 legatura usturoi verde 4-5 căţei de usturoi 50 g unt 2 linguri ulei de măsline sau 3 linguri cu ulei de floarea soarelui 2 foi dafin…
Miel copt cu salvie şi rozmarin
Miel copt cu salvie şi rozmarin din: carne de miel, piept de porc afumat, cartofi, rozmarin, sare, salvie, usturoi, ulei de masline, zeama de lamaie si sare. Ingrediente: carne de miel piept de porc afumat – 150g cartofi – 1-1,5kg 7-8 fire de
Placintele cu carne de miel, ceapa verde si menta
Friptura de miel in aluat cu ciuperci si smantana
Friptura de miel in aluat cu ciuperci si smantana din: faina, drojdie, sare, zahar, piper, unt, ciuperci, patrunjel, unt, carne de miel si smantana. Ingrediente: 400 g făină integrală 25 g drojdie uscată sare 1/2 lingurita zahăr piper proaspăt măcinat 30 g unt 200 g ciuperci Champignons 1 legatura pătrunjel 1 lingura unt pentru prăjit 1,5 kg carne de miel (pulpă de miel…
Antricot de miel cu orez si ardei gras
Miel umplut cu orez si stafide
Miel umplut cu orez si stafide din: piept de miel, ficat de curcan, ceapa, sare, piper, patrunjel, orez, stafide, morcov, oua, ulei si unt. Ingrediente: 800 g piept de miel 250 g ficat de miel sau de curcan 2 cepe sare piper pătrunjel verde 150 g orez fiert 50 g stafide 1 morcov 2 ouă 2 linguri ulei 2 linguri unt Mod de…
Friptura de miel cu legume, branza si spanac
Friptura de miel cu legume, branza si spanac din: pulpe de miel, spanac, parmezan, telemea de oaie, ou, miez de nuca, migdale, seminte de floarea soarelui, ulei, vin, morcovi, pastarnac, cartofi, rosii, rozmarin si unt. Inrgediente: 2 pulpe de miel 250-300 g spanac proaspăt 100 g parmezan 200 g telemea de oaie 1 ou 50 g miez de nucă, migdale, seminţe…
Ciorba de miel cu smantana
Ciorba de miel cu smantana din: carne de miel, ceapa verde, morcovi, pastarnac, radacina de patrunjel, telina, unt, bors, smantana, galbenus, patrunjel si leustean. Ingrediente: 600 g carne de miel cu os (piept, coastă, gât) 1 legatura ceapă verde 100 g morcovi 100 g păstârnac şi pătrunjel rădăcină 1 ţelină potrivit de mare 50 g unt 500 ml borş 200 ml smântână 1 gălbenuş…
Rulada de miel cu spanac si parmezan
Rulada de miel cu spanac si parmezan din: carne de miel tocata, piept de pui, spanac, oua, ceapa, parmezan, paine, sunculita afumata, lapte, amidon, pesmet, vin, unt, sare, piper si nucsoara. Ingrediente: 500 g carne de miel tocată 300 g piept de pui tocat 100 g spanac curăţat 2 ouă 1 ceapă 2 linguri parmezan 2 felii pâine uscată 150 g şunculiţă afumată…
Frigărui marinate
Frigărui marinate din: pulpa de miel, dovlecel, ceapa, patrunjel, usturoi verde, zeama de lamaie, busuioc, rozmarin, ulei, piper, sare. Ingrediente: 1 kg pulpa de miel 1 dovlecel 1 ceapa 1 legatura de patrunjel 1 legatura de usturoi verde 2 linguri cu zeama de lamaie busuioc rozmarin ulei piper sare Mod de preparare: Taie carnea…
Reteta zilei: Friptura de miel cu cartofi copti
Friptura de miel cu cartofi copti din: pulpa de miel, usturoi, rozmarin, sare, piper, cartofi noi si unt. Ingrediente: Pulpa de miel dezosata (1kg-1.5kg) usturoi, taiat felii subțiri Rozmarin uscat sau proaspat, tocat Sare și piper Cartofi noi 1 lingura de unt topit Mod de preparare: Spalati bine carnea de miel. Din…
Pulpa de miel umpluta cu ficat si ceapa
Pulpa de miel umpluta cu ficat si ceapa din: pulpa de miel, ficat, vin rosu, sare, piper, rozmarin, cimbru, ceapa verde, ulei de masline, ceapa rosie si miere. Ingrediente: 1 pulpă de miel de circa 1 kg 600 g ficat de vită sau de pui 1 cana vin roşu sare piper rozmarin cimbru 1 legatura ceapă verde 4-5 linguri ulei…
Stufat de miel cu hasmatuchi
Stufat de miel cu hasmatuchi din: carne de miel, ceapa verde, usturoi verde, bulion, otet balsamic, hasmatuchi, piper si sare. Ingrediente: 2 kg carne de miel 10 legaturi de ceapa verde 7 legaturi de usturoi verde 1 lingura cu bulion 1 lingura cu otet balsamic 1 legatura de hasmatuchi piper sare Mod de preparare:…
Pulpă de miel cu legume
Coaste de miel cu cartofi noi
Friptură de miel cu cimbru si busuioc
Friptură de miel cu cimbru si busuioc din: pulpa de miel, usturoi, piper, condimente, sare, ulei, vin rosu, cimbru si busuioc. Ingrediente: 1 pulpa de miel (de circa 2 kg) 10 catei de usturoi 1 lingurita de piper 1 lingura baza pentru mancaruri 1/2 lingurita de sare 1 lingura grasime de porc sau 3 linguri…
Ciorba de miel cu mazare si telina
Ciorba cu costita de miel
Ciorba cu costita de miel din: bors, costita de miel, smantana, sare, piper, ceapa, morcovi, suc de rosii, usturoi, leustean, boabe de piper, foaie de dafin si zeama de lamaie. Ingrediente: 1 litri borş 1 kg costiţe de miel 1 cutie de smântână sare, piper 1 ceapă 4 morcovi 200 ml suc de roşii 2 căţei de usturoi 1 legatura leuştean verde 3-4 boabe…
Cotlete de miel aromate
Cotlete de miel aromate din: cotlet de miel, unt, bere, nuca, rozmarin, boia dulce, coriandru si sare. Ingrediente: 1,5 kg cotlet de miel 50 g unt 1 litru bere 30 g nuca macinata rozmarin boia dulce coriandru macinat sare Mod de preparare: Spala bucata de cotlet si pune-o la fiert in bere si apa…
Aspic cu carne de miel si oua de prepelita
Aspic cu carne de miel si oua de prepelita din: carne de miel, oua de prepelita, telina, ceapa, dovlecei, verdeata, sare, boabe de piper si gelatina. Ingrediente: 400 g carne de miel cu os (sau de pasăre) 12 ouă de prepeliţă sau 6 ouă de găină 2-3 morcovi 1 ţelină mică sau un păstârnac 1 ceapă mică 2 dovlecei 1 legatura verdeaţă…
Friptura de miel cu unt si verdeata
Friptura de miel cu unt si verdeata din: pulpa de miel, supa de legume, vin, sare, piper, cartofi, ulei, unt, oregano, rozmarin, patrunjel, menta si usturoi. Ingrediente: friptura: 800 g pulpa de miel fara oase 300 ml supa de legume 150 ml vin alb sare piper cartofi: 800 g cartofi noi 2 linguri unt 1…
Curry cu carne de miel
Curry cu carne de miel din: ulei de floarea soarelui, ceapa, stafide, ghimbir, nuci, ardei iute, pasta de rosii, iaurt, carne de miel, concentrat de legume, orez basmati, sofran. Ingrediente: 3 linguri ulei de floarea soarelui 2 cepe mari, tocate marunt 50 g stafide 40 g ghimbir, taiat felii 30 g nuci caju si migdale…
Friptura delicioasa de miel
Friptura delicioasa de miel din: carne de miel, verdeata, sare, piper, condimente pentru carnea de miel, boia dulce, foi de dafin, ulei de floarea soarelui, vin si usturoi verde. Ingrediente: 2 kg carne de miel 1 legatura de verdeata sare piper condiment pentru carnea de miel boia dulce 4 capatani de usturoi foi de dafin…
Reteta zilei: Sarmalute in foi de vita cu carne de miel si vita
Cotlet de miel la gratar cu salata
Cotlet de miel la gratar cu salata din: usturoi, suc de lamaie, ulei de masline, cotlete de miel, bulgur, ceapa rosie, castravete, rosii si menta. Ingrediente: 4 catei de usturoi, zdrobiti 50ml de suc de lamaie 100ml de ulei de masline 8 cotlete de miel 100g de bulgur O ceapa rosie, taiata marunt O jumatate…
Supa cu rasol de miel si legume
Supa cu rasol de miel si legume din: rasoluri de miel, ceapa, telina, morcovi, cartofi, supa de rosii, rosii deshidratate, apa, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 4 rasoluri de miel, taiate in felii 1 ceapa taiata marunt 3 tulpini de telina, taiate 2 morcovi, taiati in bucati mici 2 cartofi mari, curatati si taiati 1…
Cotlete de miel cu sos si fasole verde
Briose cu carne de miel si cascaval
Drob picant de miel cu ceapa verde
Drob picant de miel cu ceapa verde din: ficat de miel, piept de pui, oua, unt, ceapa, miez de paine, lapte, sare, piper, cimbru, pesmet, ceapa verde si rosii. Ingrediente: 500 ficat de miel 500 piept de pui 4 ouă 250 unt 2 cepe albe miezul de la o baghetă 250 lapte sare piper cimbru o lingură pesmet ceapă verde şi…
Pulpa de miel impanata cu garnitura
Pulpa de miel impanata cu garnitura din: pulpa de miel, rozmairn, usturoi, sare, piper, ulei de floarea soarelui, vin si cartofi copti. Ingrediente: o pulpă de miel 3-4 crenguţe rozmarin o căpăţână usturoi sare piper 4-5 linguri ulei de floarea soarelui 400 vin alb demisec Pentru garnitură: cartofi copţi cu usturoi şi rozmarin Mod de preparare: Pulpa…
Friptura de miel in crusta
Friptura de miel in crusta din: pulpa de miel, rozmarin, stevie, piper, sare, vin, anghinare si ulei de masline. Ingrediente: o pulpă de miel rozmarin legătură frunze de ştevie piper boabe şi măcinat sare 300 vin alb dulce 4 bucăţi de anghinare 50 ulei de măsline Mod de preparare: Se dezosează pulpa de miel, se trece în câteva…
Rulada din pulpa de miel cu verdeata
Bors de miel cu leustean si smantana
Bors de miel cu leustean si smantana din: carne de miel, ceapa, morcovi, orez, bors, leustean, sare, piper, smantana si galbenusuri. Ingrediente: un kg carne de miel 1-2 legături ceapă 2-3 morcovi o ceşcuţă orez 500 borş leuştean sare piper 300 smântână 4 gălbenuşuri Mod de preparare: Se taie carnea în bucăţi mai mici, se curăţă de pieliţe, se…
Friptura de miel cu sos de piper
Friptura de miel cu sos de piper din: carne de miel, sare, piper, vin rose, ulei, piper, unt, faina, lapte, cimbru. Ingrediente: 800 g carne de miel sare piper 200 ml vin rose ulei Pentru sos: piper verde şi negru 150 g unt 3 lingurite făină 200 ml lapte dulce cimbru uscat şi verde Mod de preparare: Se pregăteşte carnea…
Costite de miel cu sote de morcovi si cartofi
Costite de miel cu sote de morcovi si cartofi din: costite de miel, unt, pesmet, vin, ulei de masline, usturoi, cimbru, rozmarin, sare, piper, morcovi, cartofi si unt. Ingrediente: 8 costiţe de miel 100 g unt 2 linguri pesmet 100 ml vin rose dulce 3-4 linguri ulei de măsline 5-6 căţei de usturoi cimbru uscat şi verde 2-3 crengute rozmarin sare piper…
Pulpa de miel la tava cu garnitura
Pulpa de miel la tava cu garnitura din: pulpa de miel, sare, rozmarin, piper, boia, vin rosu, unt, ulei de floarea soarelui, usturoi, ceapa si cartofi copti. Ingrediente: o pulpă de miel sare rozmarin piper măcinat şi uscat boia iute şi dulce 200 ml vin roşu 50 g unt 4-5 lingurite ulei de floarea-soarelui o căpăţână usturoi 2 legaturi…
Tocanita de miel cu ceapa si morcovi
Tocanita de miel cu ceapa si morcovi din: carne de miel, ceapa, morcovi, usturoi, pastarnac, patrunjel, salvie, cartofi, sos worcester, sare si piper. Ingrediente: 700 g carne de miel 2 cepe 2 morcovi 2 catei de usturoi 1 radacina de pastarnac 1 legatura patrunjel 3-4 frunze de salvie 4 cartofi 2 linguri sos Worcester sare…
Cotlet de miel cu fasole verde, morcovi si bureti
Cotlet de miel cu fasole verde, morcovi si bureti din: cotlet de miel, mustar, ulei de masline, fasole verde, morcovi, ceapa verde, bureti, unt, sare si piper. Ingrediente: 1 kg cotlet de miel tăiat în două, fără şira spinării 1 lingura muştar 4 linguri ulei de măsline 250 g fasole verde 250 g morcovi proaspeţi 200 g ceapă verde sau ceapă…
Gratar cu carne de vita, porc, pui si coaste de miel
Gratar cu carne de vita, porc, pui si coaste de miel din: carne de vita, carne de porc, carne de pui, carnaciori, pui, bacon, coaste de miel, sare, piper, rozmarin, busuioc si ulei de masline. Ingrediente: 400 g carne de vită 400 g carne de porc 500 g piept de pui dezosat 500 g cârnăciori proaspeţi 1 pui 3-4 felii bacon…
Coaste de ied cu mazare si mamaliga
Coaste de ied cu mazare si mamaliga din: coaste de ied, morcov, ceapa rosie, ardei verde, usturoi, ulei, vin, sare, piper, cimbru, rozmarin, maghiran, supa de pasare, mazare si malai. Ingrediente: 4 coaste de ied 2 buc. morcov 1 ceapa rosie 1 buc. ardei verde 1 buc. catel usturoi 2 linguri ulei 100 ml vin…
Cartofi cu carne de miel la cuptor
Cartofi cu carne de miel la cuptor din: pulpa de miel, sare, piper, rozmarin, usturoi, cimbru, ulei de masline, cartofi, ulei pentru prajit si vin rosu. Ingrediente: 600 g pulpă de miel sare piper rozmarin 2 căpăţâni usturoi cimbru ulei de măsline 8 cartofi ulei pentru prăjit vin roşu Mod de preparare: Se împarte pulpa de miel…
Paine umpluta cu carne de miel
Paine umpluta cu carne de miel din: faina, unt, drojdie, lapte, galbenusuri, sare, zahar, pulpa de miel, maioneza, usturoi, ceapa verde, sare, piper si salata verde. Ingrediente: 300 g faina 100 g unt 30 g drojdie 200-250 ml lapte 2 galbenusuri sare putin zahar pentru umplutura: 750 g pulpa de miel 200 g maioneza 5…
Carne de miel cu cartofi, busuioc si cimbru la cuptor
Carne de miel cu cartofi, busuioc si cimbru la cuptor din: costite de miel, ceapa, lamai, ulei, sare, piper, cimbru, busuioc, cartofi si vin. Ingrediente: 800 g costiţe de miel 1 ceapă mare 1-2 lămâi 3-4 linguri ulei sare piper cimbru busuioc 600 g cartofi 1 cana vin alb dulce Mod de preparare: Costiţele de miel se condimentează cu sare, piper,…
Costite de miel la cuptor cu garnitura de legume
Costite de miel la cuptor cu garnitura de legume din: costite de miel, ceapa, usturoi, ulei de masline, sare, piper, rozmarin, cimbru, morcovi, telina, pastarnac, unt si vin rosu. Ingrediente: 8 costiţe miel 1-2 legaturi ceapă 1 legatura usturoi 3-4 lingurite ulei de măsline sare piper rozmarin 1 praf cimbru Pentru garnitură 2-3 morcovi 1 ţelină 1 păstârnac 1 cubuleţ unt 1 cana vin roşu…
Tocana de miel cu legume si smantana
Tocana de miel cu legume si smantana din: carne de miel, morcovi, ardei rgas, radacina de pastarnac, ceapa, cartofi, orez, rosii, smantana, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de miel (gat, cap, coaste, rosol) 2 morcovi 1 ardei gras 1 radacina pastarnac 1 ceapa 500 g cartofi 100 g orez 2-3 rosii (100 ml…
Miel cu fasole si rozmarin
Miel cu fasole si rozmarin din: pulpa de miel, sare, piper, cimbru, usturoi, ulei de masline, vin rosu, fasole alba uscata, morcovi, ceapa, rozmarin si boia dulce. Ingrediente: 800 g pulpă de miel sare piper cimbru 5-6 căţei de usturoi 5-6 linguri ulei de măsline 100 ml vin roşu dulce pentru garnitură: 400 g fasole albă uscată cu bobul mediu…
Ciorba de miel cu bors si smantana
Ciorba de miel cu bors si smantana din: apa, bors, carne de miel, morcov, radacina de patrunjel, verdeata, cozi de ceapa verde, sare, piper, orez, galbenus, smantana si leustean. Ingrediente: 2 litri apa 1 litru borş 1 kg carne miel 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceapă verdeaţă cozi de ceapă verde sare piper 3 linguri orez 1 gălbenuş 4 linguri smântână 1 legatura…
Pulpa de miel cu cartofi, broccoli si morcovi
Pulpa de miel cu cartofi, broccoli si morcovi din: pulpa de miel, cartofi, broccoli, morcovi, ulei de floarea soarelui, usturoi, piper, rozmarin si vin rose. Ingrediente: 800 g pulpă de miel 400 g cartofi 300 g broccoli 200 g morcovi mici 50 ml ulei de floarea-soarelui 1 căpăţână usturoi sare piper boabe şi măcinat 2-3 crengute rozmarin 50 ml vin rose Mod…
Supă din miel cu castraveti si nucsoara
Supă din miel cu castraveti si nucsoara din: carne de miel, spanac, stevie, ceapa verde, castraveti verzi, marar, sare, nucsoara, apa, smantana, otet, hrean, zahar si sare. Ingrediente: 1,2 kg carne de miel 750 g spanac 350 g macris sau stevie 4-5 fire de ceapa verde 350 g castraveti verzi 2 legaturi de marar sare…
Friptura de miel la cuptor cu cartofi, rozmarin si cimbru
Friptura de miel la cuptor cu cartofi, rozmarin si cimbru din: pulpa de miel, usturoi, rozmarin, cimbru, unt, ceapa, spata de berbecut, cartofi, morcovi, faina, supa de miel si sos worcestershire. Ingrediente: 1,8 kg pulpa de miel 5 catei de usturoi, feiati cateva fire de rozmarin cateva fire de cimbru, plus extra pentru servit 50…
Placinta din carne de miel
Placinta din carne de miel din: carne de miel, ceapa verde, oua, ciuperci, smantana, ulei, apa, faina, drojdie, sare, piper, boia si lapte. Ingrediente: 1 kg carne de miel fara os 3 legaturi ceapa verde 3 oua 350 g ciuperci 5 linguri smantana 1 ceasca ulei 2 cesti apa faina cat cuprinde 5 g drojdie…
Miel cu ardei roşii si vin
Carne de miel cu cartofi, ghimbir si rosii
Carne de miel cu cartofi, ghimbir si rosii din: carne de miel, anghinare, suc de lamaie, ceapa, rosii, cartofi, usturoi, ghimbir, lamai confiate, boabe de fasole, patrunjel, boia de ardei, sare si piper. Ingrediente: 1 kg carne de miel fără os 3 anghinare sucul de la o lămâie 2 cepe mari 5 roşii 12 cartofi noi mici 3 căţei de usturoi…
Coaste de miel la tavă
Coaste de miel la tavă din: coaste de miel, rozmarin, ulei de floarea soarelui, sare, piper negru, piper rosu, condimente, vin rosu, usturoi, cartofi si morcovi. Ingrediente: 16 bucati coaste de miel rozmarin 50 ml ulei de floarea-soarelui sare piper negru şi roşu condimente speciale pentru carne de miel 100 ml vin roşu demisec 4-5 căţei usturoi 6 cartofi 4 morcovi…
Miel cu tarhon si ceapa
Miel cu tarhon si ceapa din: carne de miel, grasime, ceapa, sare, boia, apa, rosii, tarhon din otet, grasime si faina. Ingrediente: 1 kg carne de miel 1 lingura grasime 1 ceapa sare boia 1 l apa pentru stins rantasul 3-4 rosii sau bulion de rosii 3 linguri tarhon din otet pentru rantas: grasime faina…
Drob de miel in aluat cu garnitura de legume
Drob de miel in aluat cu garnitura de legume din: maruntaie de miel, oua, paine, smantana, marar, patrunjel, tarhon, ceapa verde, ou, faina, unt si sare. Ingrediente: 500 g maruntaie de miel 2 oua 1 felie de paine 1 lingura smantana verdeata: marar, patrunjel, tarhon, 2 fire de ceapa verde sare piper 1 lingura untura…
Drob în aluat servit cald sau rece
Drob în aluat din: aluat de foi, oua, chifle, ceapa, ulei, patrunjel, mustar, ou, marunatie de miel, sare, piper, galbenus si smantana. Ingrediente: 400 g aluat de foi 4 oua fierte 2 chifle (vechi de-o zi) 1 ceapa 1 lingura ulei 2 linguri patrunjel tocat 3 lingurite mustar 1 ou 800 g maruntaie de miel…
Sarmale cu carne de miel in vita de vie
Miel cu ceapa
Miel cu ceapa din: maruntaie de miel, oua, paine, smantana, marar, patrunjel, tarhon, ceapa verde, sare, piper, untura, lapte, oua, faina si sare. Ingrediente: 500 g maruntaie de miel 2 oua 1 felie de paine 1 lingura cu smantana verdeata: marar, patrunjel, tarhon 2 fire ceapa verde sare piper 1 lingura untura putin lapte pentru…
Supa de berbec cu arpacas si smantana
Ruladă de coaste de miel
Ruladă de coaste de miel din: coaste de miel dezosate, praz, ciuperci, ulei, sare, piper si boia. Ingrediente: 2 coaste de miel dezosate 2 fire de praz 500 g ciuperci 200 ml ulei sare piper boia iute (sau dulce) Mod de preparare: Coastele dezosate le cureţi de pieliţă şi le speli, într-o cratiţă căleşti…