Bucate ardelenesti
PrinteazaBucate ardelenesti din: carne de vita, lichior, sunca, ceapa, ciuperci, unt, morcovi, smantana, telina, sare, piper.
- 4 felii carne de vită
- 50 ml + 3 linguri lichior de vişine
- 4 felii şuncă
- 3 cepe roşii
- 200 g ciuperci
- sare
- piper
- 20 g unt
- 2 morcovi
- 200 ml smântână dulce
- 50 g ţelină
- 300 ml supă de oase
Mod de preparare:
Feliile de carne se ung cu vişinata şi se lasă deoparte cinci minute. Se pune apoi pe fiecare câte o felie de şuncă şi, după gust, sare şi piper.
Două cepe se toacă mărunt, ciupercile se taie felii, se amestecă, apoi se pun grămăjoare pe felii. Se rulează, se leagă cu sfoară şi se prăjesc ruladele în unt încins, timp de 5 minute. Se scot din cratiţă şi se păstrează la cald.
Intre timp, se curăţă ceapa rămasă, se căleşte în grăsimea rămasă, se adaugă morcovii şi ţelina tăiate felii şi se rumenesc câteva minute. Se aşază deasupra rulourile, se toarnă supa de oase şi se fierbe mâncarea înăbuşit timp de o oră.
După ce carnea a fiert, se scot rulourile din sos, se îndepărtează sfoara, se taie oblic în două şi se aşază pe un platou.
Sosul din tavă se pasirează, se amestecă apoi cu smântână cele trei linguri de vişinată şi se lasă pe foc să dea câteva clocote, apoi se toarnă peste feliile de carne.
Pofta buna!