Buchet de creveti
PrinteazaO reteta de buchet de creveti din: creveti decorticati, baby creveti, batoane de crab surimi, mango, ardei gras, unt, ulei de masline, sare, piper alb, sos chili, suc de lamaie verde, patrunjel, ceapa verde, ghimbir, vin alb sec si icre capelin.
- 100 g (4 buc.) creveţi decorticati
- 40 g (cca 20 buc.) baby creveti
- 32 g (2 buc.) batoane din crab Surimi
- 1/2 mango
- 45 g ardei gras roşu, verde, galben
- 10 g unt
- 10 ml ulei de măsline
- un praf sare şi un praf piper alb
- un strop sos chili
- 30 g suc lămâi verzi
- 5 g pătrunjel şi ceapă verde
- 10 g ghimbir
- 30 ml vin sec alb
- o linguriţă icre capelin
Mod de preparare:
Ardeii se toacă mărunt, se marinează în ulei de măsline cu ghimbir ras, sare, piper şi lime. Creveţii se trag în unt cu ulei de măsline, sare, piper şi vin (aprox. 1 min), lupă care se înţeapă pentru a lua forma rotundă.
Crevetii mici e scot, se răcesc, se mixează cu carnea de crab şi verdeţuri, apoi se aranjează în folie de plastic sub formă de rulou strans la capete şi se pune la frigider. Se prepară în blender sosul de mango şi se aranjează în jurul preparatului. Se ornează cu icre regre.
Buchet de creveti
Pofta buna!