Budinca de taietei cu sunca din: taietei, unt, sunca, smantana, oua, pesmet si sare. Ingredinte: 500 g taietei 50 g unt 250 g sunca 150 g smantana 2 oua 1 lingura pesmet sare Mod de preparare Taieteii fierti fierti in apa cu sare si strecurati se amesteca cu untul, sunca taiata marunt, galbenusurile, […]
Budinca de andive – usor de preparat
PrinteazaO reteta delicioasa de budinca din: andive, branza telemea, cascaval, oua, iaurt, rozmarin, sare, ulei de masline.
- 2 andive
- 400 g brânză telemea
- 200 g caşcaval
- 4 ouă
- 1 cană cu iaurt
- 1 crenguţă de rozmarin
- sare
- ulei de măsline
Mod de preparare:
Intr-un castron, bate ouăle cu un praf de sare iaurtul.
Separat, dă telemeaua pe răzătoarea mare şi toarnă peste ea amestecul de ouă.
Desfă frunzele andivelor, spală-le şi opăreşte-le 2-3 minute în apă clocotită cu un praf de sare.
Lasă-le să se scurgă, rupe-le în bucăţi şi pune-le într-un vas de yena uns cu ulei de măsline împreună cu puţin rozmarin.
Toarnă amestecul de brânză şi rade caşcaval deasupra.
Lasă la cuptor, la foc moderat, 40-45 de minute.
Budinca de andive
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Budinca de creier cu sos
Budinca de creier cu sos din: creier de vaca, albusuri, pesmet, marar, ceapa, unt, sare, piper, faina, smantana, lapte si unt. Ingredinte: 1 creier mare de vaca 5 albusuri 2-3 linguri pesmet 1 lingurita marar tocat 1 ceapa 1 lingura unt sare piper putina faina Sos: 1 ceasca smantana ceasca lapte 1 lingura rasa […]
Pofta buna!