Budinca ardeleneasca cu carne
PrinteazaBudinca ardeleneasca cu carne din: carne de porc, ceapa, untura, varza, cartofi, oua, carnati, smantana, sare, piper.
- 300 g carne de porc
- 1 ceapă
- 1 lingură de untură
- 1 varză
- 5 cartofi mari
- 4 ouă
- 200 g cârnaţi afumaţi de porc
- 4 linguri de smântână
- sare
- piper
Mod de preparare:
Dă carnea prin maşina de tocat. Căleşte-o în untură împreună cu ceapa tocată mărunt. Lasă la răcorit. In amestecul de carne, adaugă un ou, sare şi piper.
Taie varza fideluţă şi căleşte-o în puţină grăsime. Mărunteste cârnatii şi căleşte-i şi pe ei în grăsime. Curăţă cartofii, fierbe-i în apă cu sare şi pasează-i ca pentru piure.
Intr-o cratiţă, aşază un rând de varză călită, unul de carne, unul de piure, unul de cârnaţi şi ultimul rând, de varză călită.
Amestecă ouăle rămase cu smântână, toarnă peste varză şi dă la cuptor pentru 15 minute.
Pofta buna!