Budinca aromata
PrinteazaO reteta delicioasa de budinca aromata din: unt, zahar, oua, cuisoare, scortisoara, ciocolata de menaj, coaja de lamaie, migdale, nuci, frisca si sirop de zmeura.
- 150 g unt
- 220 g zahar praf
- 6 oua intregi+5 galbenusuri
- 5 cuisoare
- 1 lingurita scortisoara
- 150 g ciocolata neagra de menaj
- coaja rasa de la 1 lamaie
- 200 g migdale sau nuci zdrobite
- 3 linguri nuci macinate
ornare:
- 100 ml frisca
- nuci/migdale zdrobite
- 200 ml siropd e zmeura sau de alt fructe de padure
Mod de preparare:
Frecaţi spumă untul cu zahărul. Adăugaţi pe rând cele 5 gălbenuşuri, amestecând mereu compoziţia. Nu puneţi un nou gălbenuş până când cel de dinainte nu este complet asimilat în compoziţie.
După ce s-au încorporat toate gălbenuşurile, puneţi tot pe rând, cele 6 ouă întregi (gălbenuş şi albuş) şi amestecaţi bine compoziţia încă 15 minute.
Când aceasta a devenit omogenă, adăugaţi cuişoarele zdrobite, scorţişoara măcinată, ciocolata rasă pe răzătoarea mică, coaja de lămâie rasă şi migdalele sau nucile zdrobite mai mari.
Turnaţi compoziţia în 4 castroane termorezistente, puneţi-le la cuptor şi coaceţi la foc potrivit.
Lăsaţi-le apoi la răcit şi înainte de servire, omaţi-le cu frişcă, sirop de zmeură şi migdale sau nuci.
Budinca aromata
Pofta buna!