Budinca de banane cu portocala
PrinteazaBudinca de banane cu portocala cu zahar, lapte, oua, faina, unt, portocala si lamaie.
Ingrediente:
- 4 banane
- 150 g zahăr
- 500 ml lapte
- 4 ouă
- 30 g făină
- 10 g unt
- 1 portocală
- 2 lămâi
Mod de preparare:
Budinca de banane cu portocala: Baţi ouăle cu 100 g zahăr până obţii un amestec spumos.
In alt vas pui făina şi torni laptele în fir subţire, amestecând uşor, apoi adaugi amestecul spumos, amestecând până obţii un amestec omogen.
Tai bananele rondele subţiri şi le stropeşti cu suc de lămâie.
Păstrezi câteva rondele pentru decor, iar restul le zdrobeşti şi le amesteci cu aluatul.
Intr-un vas de yena uns cu unt torni compoziţia, acoperi cu o folie de aluminiu şi laşi să fiarbă 30 de minute, la bain-marie.
In acest timp, scoţi coaja de la lămâi şi portocală, o tai în felii subţiri şi storci zeama, într-o cratiţă amesteci sucul cu restul de zahăr, adaugi coaja şi o fierbi la foc mic timp de 15 minute.
Laşi să se răcească budinca, apoi o răstorni pe un platou şi torni sucul pe deasupra şi de jur-împrejur.
Decorezi cu rondele de banane şi cu bucăţele din cojile citricelor scurse bine.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- budinca de banane
- budinca cu banane
- budinca de banane reteta