Budinca de banane cu stafide si rom
PrinteazaBudinca de banane cu stafide si rom din: unt, zahar brun, oua, faina, praf de copt, bicarbonat, banane, stafide, rom, smantana sau inghetata, nuci.
Ingrediente:
- 100 g unt moale
- 100 g zahăr brun
- 2 ouă
- 175 g făină
- 1/2 linguriţă cu praf de copt
- 1/2 linguriţă cu bicarbonat de sodiu
- 2 banane mari, foarte coapte
- 60 g stafide negre
- 1 lingură cu rom
- smântână sau îngheţată, pentru servit (opţional)
sos:
- 300 ml smântână grasă
- 100 g zahăr brun
- 3 linguri cu rom
- 60 g nuci, tăiate grosier
- 6 forme individuale de brioşe
Mod de preparare:
Setează cuptorul la 180C. Bate cu mixerul untul şi zahărul până devine uşor şi pufos. Adaugă, amestecând, ouăle, uriul câte unul, cu puţină făină
. Pune restul defăină împreună cu praful de copt şi bicarbonatul de sodiu. Zdrobeşte bananele cu o furculiţă şi amestecă-le în compoziţie. La final, adaugă stafidele şi romul.
Imparte compoziţia în formele de brioşe. Pune-le într-o tavă pe o foaie de copt şi dă la cuptor timp de 25 minute până când budincile au crescut şi sunt moi la atingere.
Pentru a prepara sosul, toarnă smântână într-o oala mică, apoi adaugă zahărul şi încălzeşte uşor, până când zahărul s-a topit. Adaugă romul şi nucile. Măreşte focul puţin şi lasă să clocotească timp de 2-3 minute, până când sosul s-a întărit.
Scoate budincile din cuptor şi din formele lor şi pune-le în farfurii adânci. Toarnă sosul deasupra. Serveşte cu frişcă sau îngheţată, dacă doreşti.
Budinca de banane cu stafide si rom
Pofta buna!