Supă Cremă de Ciuperci Pleurotus: este un preparat rafinat și delicios, ideal pentru iubitorii de ciuperci și nu numai. Această supă combină textura catifelată cu aroma intensă a ciupercilor pleurotus, oferind o experiență culinară deosebită. Este perfectă pentru a fi servită ca fel principal sau ca aperitiv la o masă festivă. Această rețetă vă va […]
Budinca cu banane
PrinteazaBudinca cu banane din: banane, lapte, oua, zahar, unt, faina, lamaie.
Ingrediente:
- 2 banane mici
- 250 ml lapte
- 2 ouă
- 80 g zahăr
- 1 lingură unt
- 1-2 linguri făină
- zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Budinca cu banane: Baţi bine ouăle cu zahăruL Pui făina intr-un alt vas şi încorporezi laptele, turnându-l în fir subţire.
Adaugi ouăle bătute şi amesteci până când obţii o compoziţie omogenă.
Tai bananele felii cât mai subţiri, le stropeşti cu puţină zeamă de lămâie şi păstrezi câteva feliuţe pentru decor.
Celelalte felii le pasezi până când obţii o pastă, pe care o amesteci cu compoziţia de lapte şi ouă.
Ungi cu unt 2 boluri termorezistente sau vase ramekin, torni budinca şi o acoperi cu folie de aluminiu.
Aşezi vasele într-o cratiţă şi le fierbi pe baie de aburi 30 de minute sau până se întăreşte budinca. O laşi să se răcească 30 de minute.
O serveşti cu feliile de banane păstrate.
Pofta buna!
Ceai de fructe de pădure – o băutură aromată și reconfortantă, perfectă pentru orice moment al zilei. Combinația de fructe de pădure oferă o explozie de arome naturale și beneficii nutritive, fiind bogată în antioxidanți și vitamine. Acest ceai nu doar că este delicios, dar și sănătos, ajutând la îmbunătățirea stării de bine și oferind […]
Foarte buna budinca de banane