Budinca cu bere neagra si migdale

Printeaza

Budinca cu bere neagra si migdale din: margarina, faina, miez de paine, scortisoara, zahar, stafide, coaja de portocala, migdale, mar, coaja de lamaie, bere neagra, oua.

 

Ingrediente:Budinca_cu_bere_neagra_si_migdale

  • 110 g margarina
  • 50 g faina
  • 110 g miez de paine
  • un varf de cutit scortisoara
  • 225 g zahar
  • 220 stafide de toate felurile
  • 25 g coaja de portocala confiata
  • 25 g migdale
  • un mar
  • coaja rasa de la jumatate de lamaie
  • coaja rasa de la jumatate de portocale
  • 15 ml bere neagra
  • 2 oua

 

Mod de preparare:

Cu o seară înainte, se amestecă într-un vas de sticlă margarina cu făina, miezul de pâine şi zahărul.

Se adaugă stafidele, coaja de citrice, scorţişoara, migdalele mărunţite şi mărul tăiat cuburi mici şi se amestecă.

Intr-un vas se amestecă berea cu ouăle bătute şi apoi se toarnă peste ingredientele de la punctul 1.

Se acoperă vasul cu un şervet şi se lasă o noapte. A doua zi, vasul de sticlă se acoperă cu folie de aluminiu şi se pune la fiert, la cuptor, la bain-marie pentru 8 ore.

In timpul fierberii, apa trebuie să fie mereu la buza vasului, aşa că se completează.

După fierbere, se lasă să se răcorească şi se scoate prin răsturnare.

Budinca cu bere neagra si migdale

Budinca_cu_bere_neagra_si_migdale

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.