Budinca cu bere neagra si migdale
PrinteazaBudinca cu bere neagra si migdale din: margarina, faina, miez de paine, scortisoara, zahar, stafide, coaja de portocala, migdale, mar, coaja de lamaie, bere neagra, oua.
- 110 g margarina
- 50 g faina
- 110 g miez de paine
- un varf de cutit scortisoara
- 225 g zahar
- 220 stafide de toate felurile
- 25 g coaja de portocala confiata
- 25 g migdale
- un mar
- coaja rasa de la jumatate de lamaie
- coaja rasa de la jumatate de portocale
- 15 ml bere neagra
- 2 oua
Mod de preparare:
Cu o seară înainte, se amestecă într-un vas de sticlă margarina cu făina, miezul de pâine şi zahărul.
Se adaugă stafidele, coaja de citrice, scorţişoara, migdalele mărunţite şi mărul tăiat cuburi mici şi se amestecă.
Intr-un vas se amestecă berea cu ouăle bătute şi apoi se toarnă peste ingredientele de la punctul 1.
Se acoperă vasul cu un şervet şi se lasă o noapte. A doua zi, vasul de sticlă se acoperă cu folie de aluminiu şi se pune la fiert, la cuptor, la bain-marie pentru 8 ore.
In timpul fierberii, apa trebuie să fie mereu la buza vasului, aşa că se completează.
După fierbere, se lasă să se răcorească şi se scoate prin răsturnare.
Budinca cu bere neagra si migdale
Pofta buna!