Budinca de branza cu mere si merisoare
PrinteazaBudinca de branza cu mere si merisoare din: mere, merisoare, suc de portocale, oua, nectar de pere, branza de vaci, coaja de lamaie, sare, gris si praf de copt.
- 4 mere (circa 500 g)
- 4 linguri merisoare uscate
- 75 ml suc de portocale
- 4 oua
- 100 g nectar de pere
- 500 g branza dulce de vaci
- 1/2 coaja de lamaie
- 1 praf de sare
- 6 linguri gris
- 2 lingurite praf de copt
Mod de preparare:
Se curăţă merele, se taie în patru, se îndepărtează seminţele şi se taie felioare. Se amestecă împreună cu sucul de portocale şi merişoarele, apoi se lasă cea 30 de minute la marinat. Se încălzeşte cuptorul la 180°C. Se amestecă ouăle, nectarul de pere, brânza, coaja de lămâie, sarea, grisul şi praful de copt.
Se încorporează merişoarele, iar amestecul obţinut se toarnă într-o formă termorezistentă unsă cu grăsime. Se aşază merele în forma ţiglelor de pe acoperiş şi se coace totul cea 40 de minute. La final se ornează prăjitura cu zahăr pudră. Dacă se doreşte, este foarte potrivit şi sosul de vanilie.
Budinca de branza cu mere si merisoare
Pofta buna!