Budinca cu branza si spanac
PrinteazaBudinca cu branza si spanac din: urda sarata, branza dulce de vaci, lapte, unt, faina, pesmet, oua, smantana, spanac, ceapa verde, usturoi verde, sare, piper.
- 200 g urda sarata
- 50 g branza dulce de vaci
- 200 ml lapte
- 2 linguri unt
- 2 linguri faina
- 1 lingura pesmet
- 5 oua
- 150 ml smantana
- 1 legatura verdeturi: spanac, ceapa verde, usturoi verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puneţi la fiert laptele, untul şi sarea. Când laptele clocoteşte, adăugaţi făină, amestecând mereu, pentru a nu se forma cocoloaşe.
Luaţi vasul de pe foc, lăsaţi compoziţia 10 minute la răcit şi apoi adăugaţi urda şi brânza, rase sau trecute prin sită, ouăle bătute puţin, ierburile tocate fin şi smânţâna.
Puneţi compoziţia în castronele unse cu unt, presăraţi deasupra pesmetul. Aşezaţi castroanele într-un vas mai mare cu apă, la bain-marie, la fiert, la foc potrivit.
Puteţi să le ţineţi şi la cuptor, cel puţin 1 oră, la foc mic.
Budinca cu branza si spanac
Pofta buna!