Budinca cu branza, stafide si coaja de portocala
PrinteazaBudinca cu branza, stafide si coaja de portocala din: brânză de vaci, ouă, zahăr, praf de copt, suc lămâie, coaja rasă de la 1 portocală, smântână, esenţă de vanilie, zahăr vanilat, stafide, esenţă de rom, unt, lapte, sare.
Ingrediente:
- 1 kg brânză de vaci bine scursă
- 6 ouă
- 300 g zahăr
- 1 lingură praf de copt
- 2 linguri suc lămâie
- coaja rasă de la 1 portocală
- 100 ml smântână
- 1 lingură esenţă de vanilie
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 100 g stafide
- 1 linguriţă esenţă de rom
- 50 g unt
- 5 linguri lapte
- praf de sare
Mod de preparare:
Combini laptele cu esenţa de rom şi pui stafidele la înmuiat. Separi albuşurile de gălbenuşuri. Freci brânza cu gălbenuşurile, untul, zahărul, zahărul vanilat şi esenţa de vanilie.
Adaugi coaja rasă de portocală, praful de copt stins cu zeamă de lămâie şi smântână. Baţi albuşurile spumă tare împreună cu un praf de sare şi le încorporezi uşor în crema de brânză. La sfârşit adaugi stafidele.
Tapetezi o formă rotundă cu fund detaşabil cu făină şi unt, torni compoziţia şi o dai la cuptorul încălzit în prealabil aproximativ 40 de minute.
Budinca cu branza, stafide si coaja de portocala
Pofta buna!