Budinca cu cacao si ciocolata amaruie
PrinteazaBudinca cu cacao si ciocolata amaruie din: zahar, amidon, cacao, cafea, lapte, sare, ciocolata amaruie, esenta de vanilie, galbenusuri, lapte, zahar, zahar vanilinat.
- 125 g zahar
- 60 g amidon
- 3 linguri cacao
- o lingura cafea solubila
- 500 ml lapte
- un praf sare
- 60 g ciocolata amaruie
- esenta de vanilie
pentru crema:
- 4 galbenusuri
- 500 ml lapte
- 60 g zahar
- un plic zahar vanilinat
Mod de preparare:
Pentru budincă, se amestecă zahărul, amidonul, cacaua cernută, cafeaua solubilă şi sarea.
Se toarnă puţin câte puţin laptele şi se pune la foc. Din momentul în care fierbe, se reduce focul şi, amestecând, se lasă un minut pe foc până ce se obţine o cremă groasă.
Se trage vasul de pe foc, se adaugă ciocolata răzuită şi se amestecă până ce se topeşte.
Apoi, se adaugă vanilia, se amestecă şi se repartizează în patru forme care se dau la rece pentru 4 ore.
Pentru cremă, se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi, când s-a format o cremă albă, se toarnă laptele rece.
Se pune pe foc şi se amestecă până ce compoziţia devine groasă.
Se trage crema de pe foc, se pune zahărul vanilat şi apoi se lasă să se răcească. Se serveşte ca pat pentru budincă.
Budinca cu cacao si ciocolata amaruie
Pofta buna!