Salată de Fructe cu Căpșuni din: capsuni, banane, kiwi, mango, frunze de menta, suc de lamaie. Salata de fructe este o combinație perfectă de dulce și proaspăt, ideală pentru zilele calde de vară sau ca desert răcoritor în orice moment al anului. Cu o selecție de fructe proaspete și o notă de mentă, această rețetă […]
Budinca de cafea cu miez de nuca
PrinteazaBudinca de cafea cu miez de nuca din: paine, oua, cafea, zahar, unt, miez de nuca, pesmet, coaja de lamaie, sare.
Ingrediente:
- 200 g miez de pâine albă
- 4 ouă
- 1 ceaşcă de cafea
- 150 g zahăr
- 150 g unt
- 50 g mieji de nuci
- 1-2 linguri pesmet
- coajă rasă de lămâie
- 1 praf de sare
Mod de preparare:
Budinca de cafea cu miez de nuca: Prepari o ceaşcă de cafea tare pe care o strecori peste miezul de pâine. Il laşi să se înmoaie, apoi îl mixezi bine şi îl dai deoparte.
Freci untul cu zahărul până când obţii o cremă fină, apoi o încorporezi în crema de pâine. Adaugi gălbenuşurile, unul câte unul şi pesmetul în ploaie, coaja de lămâie şi miejii de nuci.
Baţi albuşurile o spumă tare cu sarea şi o încorporezi, apoi torni aluatul obţinut într-o formă tapetată. Coci budinca, în cuptorul bine încins, pe baie de aburi, aproximativ 50 de minute.
Pofta buna!