Budincă de cafea
PrinteazaO reteta savuroasa de Budincă de cafea din: unt, faina, amidon, lapte, cafea, oua, zahar si frisca.
- 120 g unt
- 3-4 linguri faina
- 1 lingura amidon
- 500 ml lapte
- 600 ml cafea concentrata
- 6 oua
- 10 linguri de zahar
- 100 ml frisca lichida
Mod de preparare:
Se topeşte untul, se presară făina şi se amestecă energic, ca să nu se formeze cocoloaşe. Se toarnă laptele în fir subţire, amestecând.
Se dizolvă amidonul în 150 ml cafea rece. Se adaugă treptat 350 ml cafea, zahărul, gălbenuşurile, apoi amidonul dizolvat în cafea.
Când crema s-a îngroşat, se ia de pe foc şi se încorporează albuşurile bătute spumă tare, amestecând uşor, de jos în sus.
Se toarnă crema în vase termorezistente mici şi se la bain-marie, timp de 1 oră. Se răstoarnă budinca pe farfurii şi se serveşte stropită cu frişca bătută cu restul de cafea.
Budincă de cafea
Pofta buna!