din: fazan, vin rosu, ceapa, morcovi, ciuperci, usturoi, rozmarin, frunze de dafin, ulei de masline, sare, piper, faina. Descoperiți rafinamentul și profunzimea gusturilor cu această rețetă de fazan în sos de vin roșu, o adevărată operă de artă culinară care transformă o cină obișnuită într-o experiență memorabilă. Bucățile de […]
Budinca de carne cu cartofi
PrinteazaBudinca de carne cu cartofi
Ingrediente:
- 500 g carne
- 1 ceapă
- 1 felie de pîine
- 2 linguri unt (sau untură)
- 1 lingură făină
- 1/2 ceaşcă zeamă de carne (sau apă)
- 300 g cartofi
- sare
- piper
- verdeaţă
- 1 lingură pesmet
Mod de preparare:
Budinca de carne cu cartofi : dă prin maşina de tocat carnea împreună cu ceapa şi miezul de la o felie de pâine muiat şi stors.
înfierbântă într-o tigaie o lingură de unt sau de untură, se pune carnea şi când începe să se rumenească, se presară făină.
amestecă şi se stinge cu zeama de carne. Se adaugă sare, piper şi puţin mărar sau pătrunjel tocat.
Separat se fierb cartofii, se curăţă de coajă şi se trec prin maşina de tocat. unge cu unt o formă de sticlă rezistentă la foc, se presară pesmet şi se aşază un strat de carne, unul de cartofi, şi aşa mai departe.
Deasupra se toarnă o lingură de unt şi se presară pesmet. Se ţine la cuptor până se rumeneşte. serveşte cu un sos de roşii.
Pofta buna!
Palak Paneer – Spanac cu Branza Indiana: Reteta Traditionala si Istoria acestui preparat
Palak Paneer este un fel de mâncare emblematic pentru bucătăria indiană, care a cucerit gusturile gurmanzilor din întreaga lume datorită combinației sale unice de arome și texturi. Această delicatesă vegetariană este nu doar o încântare culinară, dar și o capsulă a istoriei […]
Bunica m-a invatat sa fac o budinca cu carne foarte buna. Revin cu reteta.