Budinca cu carne de gaina

Printeaza

Budinca cu carne de gaina din: vinete, oua, branza, frisca, unt, smantana, faina de grau, pesmeti, ulei vegetal, sare, gaina, ceapa, morcov, patrunjel, ulei vegetal, branza, sare, piper negru si verdeata.

Ingrediente:Budinca_cu_carne_de_gaina

  • 4 vinete
  • 2 ouă
  • 1lingură de brînză dată prin răzătoare
  • ½pahar de frişcă
  • ½ lingură de unt
  • 4 linguri de smîntînă
  • 2 linguri de făină de grîu
  • 1 lingură de pesmeţi măcinaţi
  • 2linguri de ulei vegetal
  • sare

Pentru tocătură:

  • ½ de găină
  • 4 cepe
  • ½ de morcov
  • ½ rădăcină de pătrunjel
  • 2 linguri de ulei vegetal
  • 1 lingură de brînză dată prin răzătoare
  • sare
  • piper negru măcinat
  • 1 lingură de verdeaţă tocată

 

Mod de preparare:

Tăiaţi vinetele felii cu grosimea de circa 5-7 mm, săraţi-le, puneţi-le sub presă pentru 25 minute, pentru ca să se scurgă sucul amar.

Treceţi vinetele prin făină şi prăjiţi-le pe ambele părţi în ulei vegetal.

Într-o tigaie adîncă, unsă cu unt şi presărată cu pesmeți măcinaţi, puneţi feliile de vînătă destul de dens, iar deasupra tocătura din carne de găină şi din nou un strat de vinete.

Ouăle se bat cu frişcă, se sară. Amestecul se toarnă pe vinete, se presară cu brînza dată prin răzătoare (caşcaval) şi se dă la cuptor se lasă pînă se formează o coajă aurie.

Budinca gata se taie bucăţi, se pune în farfurii. Acest fel de mîncare se poate servi cu smîntînă.

Prepararea umpluturii: Turnaţi puţină apă deasupra găinii şi puneţi-o la foc.

Сînd spuma încetează să se formeze, adăugaţi morcovul, rădăcina de pătrunjel, sare, piper.

Separaţi carnea de oase, tăiaţi-o tăiţei mărunţi şi prăjiţi-i. Prăjiţi ceapa, uniţi-o cu carne.

Adăugaţi brînza dată prin răzătoare, verdeaţa, sare, piper, amestecaţi bine.

 

Budinca cu carne de gaina

Budinca_cu_carne_de_gaina

Pofta buna!

 

 

 

retete

Budincă de hrișcă și ciuperci

Budincă de hrișcă și ciuperci din: hrisca, ciuperci, oua, ceapa, rosie, dovlecel, branza, sare, piper, patrunjel, ulei. Ingrediente: 150 g hrișcă 2 ouă 4 ciuperci champignon 1 ceapă mică 1 roșie 1 dovlecel mic 100 g brânză rasă sare piper măcinat 1 legătură pătrunjel verde ulei     Mod de preparare: Speli hrișca și o […]

retete

Budinca cu telemea de oaie si vaca

Budinca cu telemea de oaie si vaca din: oua, pesmet, faina, orez, marar verde, ceapa verde, usturoi verde, sare, piper, telemea de oaie si vaca, ulei, salata verde. Ingrediente: 8 ouă 2 linguri pesmet 1 lingură făină 4 linguri orez 1 legătură mărar verde 4-5 fire ceapă verde 2 fire usturoi verde sare piper 100 […]

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.