Budinca de carne cu garnitura

Printeaza

Budinca de carne cu garnitura din: carne de pui, piept de pui, cartofi, broccoli, ceapa, smantana, faina, unt, oua, pesmet, marar, patrunjel, cimbru, sare, piper, cartofi, unt si patrunjel verde.

 

Ingrediente:

  • 500 g carne de pui
  • 250 g piept de pui fiert
  • 2 cartofi fierti pe jumatate
  • 3 buchetele broccoli
  • 1 ceapa potrivita
  • 4 linguri smantana groasa
  • 3 linguri faina
  • 100 g unt
  • 4 oua
  • 2 linguri pesmet
  • marar
  • patrunjel
  • cimbru
  • sare
  • piper

pentru garnitura:

  • 4-5 cartofi
  • 1 lingura cu unt
  • patrunjel verde tocat

 

Mod de preparare:

Tai ceapa mărunt şi o căleşti în unt, apoi o treci prin maşina de tocat împreună cu carnea.

La tocătură adaugi gălbenuşu­rile frecate cu un praf de sare, smântână, făina, pieptul de pui tăiat fâşii, ierburi aromate, după gust, cartofii tăiaţi felii mai groa­se şi piper.

La sfârşit, încorporezi delicat albuşurile bătute spumă şi bucheţelele de broccoli tăiate în două.

Torni compoziţia într-o for­mă termorezistentă unsă şi tape­tată cu pesmet, apoi o introduci în cuptorul bine încălzit pentru circa 40-45 de minute, până se rume­neşte frumos deasupra.

Pentru garnitură, cureţi cartofii de coajă, îi tai bucăţi mari şi îi fierbi în apă cu sare (sau la aburi), îi strecori, îi stropeşti cu unt topit şi presari deasupra lor pă­trunjel tocat fin, apoi îi seiveşti garnitură la budinca de carne.

 

Budinca de carne cu garnitura

Budinca_de_carne_cu_garnitura

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Trebuie sa fac si eu budinca de carne 🙂 Arata foarte bine!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.