Budinca de carne cu garnitura
PrinteazaBudinca de carne cu garnitura din: carne de pui, piept de pui, cartofi, broccoli, ceapa, smantana, faina, unt, oua, pesmet, marar, patrunjel, cimbru, sare, piper, cartofi, unt si patrunjel verde.
Ingrediente:
- 500 g carne de pui
- 250 g piept de pui fiert
- 2 cartofi fierti pe jumatate
- 3 buchetele broccoli
- 1 ceapa potrivita
- 4 linguri smantana groasa
- 3 linguri faina
- 100 g unt
- 4 oua
- 2 linguri pesmet
- marar
- patrunjel
- cimbru
- sare
- piper
pentru garnitura:
- 4-5 cartofi
- 1 lingura cu unt
- patrunjel verde tocat
Mod de preparare:
Tai ceapa mărunt şi o căleşti în unt, apoi o treci prin maşina de tocat împreună cu carnea.
La tocătură adaugi gălbenuşurile frecate cu un praf de sare, smântână, făina, pieptul de pui tăiat fâşii, ierburi aromate, după gust, cartofii tăiaţi felii mai groase şi piper.
La sfârşit, încorporezi delicat albuşurile bătute spumă şi bucheţelele de broccoli tăiate în două.
Torni compoziţia într-o formă termorezistentă unsă şi tapetată cu pesmet, apoi o introduci în cuptorul bine încălzit pentru circa 40-45 de minute, până se rumeneşte frumos deasupra.
Pentru garnitură, cureţi cartofii de coajă, îi tai bucăţi mari şi îi fierbi în apă cu sare (sau la aburi), îi strecori, îi stropeşti cu unt topit şi presari deasupra lor pătrunjel tocat fin, apoi îi seiveşti garnitură la budinca de carne.
Budinca de carne cu garnitura
Pofta buna!
Trebuie sa fac si eu budinca de carne 🙂 Arata foarte bine!