Budincă de carne cu paste de casa
PrinteazaO reteta de budinca de carne de vita cu paste de casa, smantana, oua, ulei, patrunjel si sare.
Ingrediente :
- 300 g paste de casă
- 2 linguri smântână
- 200 g carne de vită
- 2 ouă
- 1 lingură ulei
- 1 legătură pătrunjel sau mărar verde
- sare
Mod de preparare:
Fierbi pastele în apă clocotită cu sare şi separat fierbi carnea. Când pastele sunt gata le treci sub un jet de apă şi le laşi să se scurgă. Le amesteci cu gălbenuşurile, o lingură de smântână şi adaugi albuşurile bătute spumă.
După ce a fiert carnea, o treci de două ori prin maşina de tocat şi o amesteci cu uleiul, verdeaţa tocată şi un praf de sare.
Tapetezi un vas cu făină, pui un strat de paste, apoi compoziţia de carne şi pastele rămase. Coci budinca la foc potrivit 35-40 de minute. O aduci la masă însotită de smântână.
Pofta buna!