Budinca cu carne de porc
PrinteazaBudinca cu carne de porc din: varza murata, carne de porc tocata, ulei, carnati de casa, orez, ceapa, marar, boia dulce, sare, piper si smantana.
Ingrediente:
- 1 varza murata
- 500 g carne de porc tocata
- 4 linguri ulei
- 200 g carnati de casa
- 150 g orez cu bobul lung
- 1 ceapa mare
- marar uscat
- cimbru uscat
- boia dulce
- sare
- piper negru macinat
- smantana pentru servit (optional)
Mod de preparare:
Tai varza fideluţă, o clăteşti cu apă călduţă şi o storci. Căleşti varza cu piper măcinat, mărar, cimbru.
Amesteci din când în când şi o dai deoparte când este pătrunsă.
Separat, opăreşti orezul în apă cu puţină sare circa 5 minute, apoi îl dai deoparte de pe foc şi îl laşi să se umfle, într-o tigaie, căleşti în puţin ulei ceapa tocată mărunt, adaugi apoi carnea tocată şi o căleşti până îşi schimbă culoarea şi scade zeama.
Dai carnea deoparte, adaugi ierburi aromate, puţină sare, boia dulce şi piper măcinat.
Amesteci totul şi laşi compoziţia să se aromatizeze. Ungi un vas termorezistent cu ulei, aşezi jumătate din varză, adaugi compoziţia de carne împănată cu felii de câmaţi, apoi orezul (scurs de excesul de apă) şi acoperi cu restul de varză.
Stropeşti cu jumătate cană de apă şi pudrezi deasupra cu boia dulce de ardei.
Introduci vasul la cuptor, la temperatură potrivită, pentru circa o oră.
O serveşti caldă, ca atare sau cu smântână deasupra.
Budinca cu carne de porc
Pofta buna!