Budinca de cartofi cu branza
PrinteazaBudinca de cartofi cu branza din: cartofi, unt, branza dulce de vaci, mozzarella, pesmet, telemea de oaie, oua, marar, ceapa, rosii cherry si busuioc.
- un kg cartofi
- 100 g unt
- 100 g branza dulce de vaci
- 100 g mozzarella
- 2 linguri pesmet
- 100 g telemea de oaie
- 3 oua fierte
- 4 oua crude
- o legatura marar
- o legatura ceapa
- 4-5 rosii cherry
- busuioc
Mod de preparare:
Se spală cartofii în câteva ape şi apoi se pun să fiarbă în coajă, cu apă si cu o linguriţă de sare.
După ce au fiert, se scot şi se lasă să se răcorească. Se curăţă de coajă şi se pasează cu mixerul.
Se pun ouăle să fiarbă între timp.
Se curăţă şi se spală mărarul şi ceapa, care se toacă mărunt, apoi se căleşte 2-3 minute în puţin unt, cât să devină transparentă, şi să se înmoaie.
Separat, mozarella şi caşcavalul se dau pe răzătoarea mică si se amestecă cu brânza de vaci şi ouăle crude.
Se adaugă untul moale si se omogeni¬zează bine. Compoziţia de brânză se amestecă cu cartofii şi cu ceapa, se adaugă mărarul tocat mărunt si se pasează cu mixerul. Se tapetează tava cu unt şi cu pesmet si se toarnă compoziţia.
Se aranjează ouăle fierte în aşa fel încât atunci când se va tăia budinca să dea un aspect plăcut.
Se pun pe deasupra roşiile tăiat feliuţe si se lasă la cuptor să se rumenească.
Se serveşte ornată cu frunzuliţe de busuioc.
Budinca de cartofi cu branza
Pofta buna!