Budinca de cartofi cu carne de vita
PrinteazaBudinca de cartofi cu carne de vita din: cartofi, vita, ulei, smantana, ceapa, oua, patrunjel, sare, piper.
Ingrediente:
- 400 g cartofi
- 300 g carne de vită
- 50 ml ulei
- 100 g smântână slabă
- 1 ceapă mică
- 2 ouă
- 3-4 fire de pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Budinca de cartofi cu carne de vita: Speli cartofii, îi fierbi în coajă şi apoi îi cureţi şi îi pasezi. Amesteci piureul obţinut cu 50 g smântână, uleiul, gălbenuşurile şi potriveşti de sare şi piper.
La final încorporezi albuşurile bătute spumă. Tai mărunt ceapa curăţată, o căleşti în ulei cu carnea tocată timp de 15 – 20 minute într-o tigaie, amestecând din când în când.
Iei tigaia de pe foc şi amesteci compoziţia de carne cu pătrunjelul tocat. Intr-o tavă unsă cu ulei pui un strat de cartofi, unul de carne şi încă unul de cartofi.
Intinzi smântână rămasă şi dai budinca la cuptor pentru 35-40 de minute. E foarte bună cu un sos de roşii alături.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- budinca de cartofi cu carne