Budinca de cartofi cu carne de vita

Printeaza

Budinca de cartofi cu carne de vita din: cartofi, vita, ulei, smantana, ceapa, oua, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:

  • 400 g cartofi
  • 300 g carne de vită
  • 50 ml ulei
  • 100 g smântână slabă
  • 1 ceapă mică
  • 2 ouă
  • 3-4 fire de pătrun­jel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Budinca de cartofi cu carne de vita: Speli cartofii, îi fierbi în coajă şi apoi îi cureţi şi îi pasezi. Amesteci piureul obţinut cu 50 g smântână, uleiul, gălbenuşurile şi potriveşti de sare şi piper.

La final încorporezi albuşurile bătute spumă. Tai mărunt ceapa curăţată, o căleşti în ulei cu carnea tocată timp de 15 – 20 minute într-o tigaie, amestecând din când în când.

Iei tigaia de pe foc şi amesteci compoziţia de carne cu pătrunjelul tocat. Intr-o tavă unsă cu ulei pui un strat de cartofi, unul de carne şi încă unul de cartofi.

Intinzi smântână rămasă şi dai budinca la cuptor pentru 35-40 de minute. E foarte bună cu un sos de roşii alături.

 

Pofta buna!

 

 

 

Incoming search terms:

  • budinca de cartofi cu carne

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.