Budinca de cartofi cu nucsoara

Printeaza

Budinca de cartofi cu nucsoara din: cartofi, branza, gulii, usturoi, unt, lapte, pesmet, smantana, sare, piper.

Ingrediente:

  • 4 cartofi medii
  • 100 g brânză mărunţită
  • 2 gulii
  • 3-4 căţei de usturoi
  • 2 linguri cu unt
  • 50 g pesmet
  • 150 ml lapte
  • 150 g smântână
  • sare
  • piper
  • nucşoară

 

Mod de preparare:

Budinca de cartofi cu nucsoara: Fierbe pentru 7-8 minute guliile şi cartofii întregi, curăţaţi de coajă, în apă cu sare. După ce s-au scurs şi răcorit, taie-i în felii groase de 1 cm.

Intr-un castron, pune smântână cu laptele, usturoiul pisat mărunt şi trei linguri cu brânză sfărâmată. Amestecă uşor şi potriveşte gustul de sare, piper şi nucşoară.

Unge o tavă cu unt şi tapeteaz-o cu pesmet la bază şi pe pereţi. Aşază un strat de rondele de cartofi şi gulii. Acoperă cu amestecul de smântână, pune restul de legume şi adaugă smântână rămasă.

Dă la cuptorul încins pentru 30 de minute.

Lasă budinca de cartofi să se răcorească un sfert de oră şi serveşte-o cu verdeaţă proaspătă tocată mărunt.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.